Garajda bomba patladı 4 çocuk öldü

Güncelleme Tarihi:

Garajda bomba patladı 4 çocuk öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2006 00:00

Erzincan’ın Ulalar Beldesi’ndeki bir evin garajında çocuklar buldukları siyah renkli poşetteki bombayı kurcalarken şiddetli patlama oldu. Patlamada 4 çocuk öldü.

ERZİRCAN’a 2 kilometre uzaklıktaki Ulalar Beldesi’ndeki patlama dün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen’in babası Yadigar Türkmen’e ait evin yanındaki garajda, siyah renkli bir poşet içerisinde bulunan parça tesirli ve zaman ayarlı bombayı kurcalayan çocuklardan Orhan Oğuz (12) ile Cem Celep (11) parçalanarak öldü. Mert Celep (6) ile Umut Türkmen (6) de şarapnel parçalarıyla ağır yaralandı. Yaralı çocuklar ambulanslarla Erzincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahale ardından Mert Celep ile Umut Türkmen Erzurum’a sevk edildi. Cem’in kardeşi Mert Celep yolda yaşamını yitirdi. Umut Türkmen ise kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı.

PKK’DAN TEHDİT

Muhtar Erdal Türkmen’in oğlu olan Umut Türkmen, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakım altına alındı. Muhtar Erdal Türkmen, daha çok kış aylarında kullandığı tek arabalık garajın boş bulunduğunu belirterek son dönemde bölücü terör örgütü PKK’dan tehdit aldığını söyledi. Bölgeye sevk edilen ve inceleme yapan görevliler, parça tesirli ve zaman ayarlı bir bombanın patladığını tespit etti. Bombanın kurcalandığı zaman mı yoksa uzaktan kumanda ile mi patlatıldığı araştırılırken, bunu koyanların tespit edilerek yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!