Galilei yanıtı

Güncelleme Tarihi:

Galilei yanıtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2016 23:40

Genelkurmay Başkanı Akar, Ermeni milletvekilinin“Soykırımı 26 ülke tanıdı” sözlerine dünyaca ünlü fizikçiyi hatırlatarak yanıt verdi. Akar, “Galilei ‘Dünya dönüyor’ dediğinde, bütün dünya ‘Dönmüyor’ diyordu. Bu, dünyanın döndüğü gerçeğini değiştirmedi” dedi.

Haberin Devamı

NATO Parlamenterler Asamblesi’nin (NATO-PA) 62. Genel Kurulu’nda Türkiye’yi DEAŞ’a yardım etmekle suçlayan Ermenistan Heyeti Başkanı Koryun Nahapetyan, dünkü oturumda da Türkiye’ye yönelik ithamlarıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı kızdırdı.

Orgeneral Hulusi Akar, İstanbul’da ‘Savunma ve Güvenlik Komitesi’nin toplantısındaki sunumunun ardından delegelerin sorularını yanıtladı. Emenistan Delegasyonu Başkanı Nahapetyan’ın Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki varlığını eleştiren sözlerine, Orgeneral Akar şöyle cevap verdi:

“Suriye’nin, Irak’ın toprak bütünlüğüne müdahale ettiğimiz şeklindeki bir yorum, olaylar bilinmiyorsa, cahillik yoksa bir art niyet vardır. Bizim hiçbir şekilde Suriye’yle, Irak’la, toprak bütünlüğüyle ilgili sorunumuz yok. Milletvekili yine bilmiyorsa son derece art niyetli ve yalan söylüyor. Ya son derece cahil ya son derece art niyetli. Başka izahı yok çünkü TSK’nın Halep’le ilgili tek bir münasebeti yok. Attığı mermi yok. Sayın milletvekilinin bugün hemen telefonla kendi askeri makamlarıyla konuşup, orada ne olup bittiğini öğrenmesi lazım.”

Nahapetyan’ın, “Ermeni soykırımını 26 ülke tanıdı ve bu belgelenmiş tarihi gerçektir” sözlerine karşılık Akar, dünyanın yuvarlak olduğunu kanıtlayan İtalyan fizikçi Gelileo Galilei’ye atıfta bulunarak şu cevabı verdi: “Ermeni soykırımını bazı ülkelerin kabul etmiş olması hiçbir şeyi değiştirmez. Soykırımla ilgili her ülke kendi hakkını kullanarak kabul edebilir. 16. yüzyılda Galilei dünya dönüyor dediğinde, bütün dünya ‘dönmüyor’ diyordu. Bu hiçbir zaman dünyanın döndüğü gerçeğini değiştirmedi. Dolayısıyla bütün ülkeler ‘Soykırım var’ dese dahi, soykırım olmadığı gerçeğini değiştiremez.”

Akar, Türkiye’nin Suriye ve Irak’tan ne zaman çekileceğine dair bir soru üzerine de şöyle dedi: “Sizin hududunuzun yanı başında teröristler kamp kuruyorlar, roketlerle, havanlarla ateş edip, köyünüzdeki, kasabanızdaki masum insanları öldürüyorlar. Bizim meşru müdafaa hakkımız var. Ne zaman çekileceğiz? Terör bittiği, kendimizi ülkemizde güvende hissettiğimiz zaman çekileceğiz.”

ÇAVUŞOĞLU’YLA DA TARTIŞMIŞTI
Nahapetyan, toplantının önceki günkü bölümünde de Türkiye’yi, “DAEŞ’i desteklemekle” suçlamıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nahapetyan’a, “Maalesef Ermeni arkadaşlarımız hiç dürüst olmuyorlar. Bunu nasıl söylersiniz? DAEŞ’e karşı arazide şu anda aktif operasyonu sürdüren kim? Bugüne kadar hangi ülke Türkiye kadar DAEŞ teröristini öldürdü” yanıtını vermişti.

AKAR: SÖZLERİM FETÖ DELİLİ
ORGENERAL Hulusi Akar, toplantıda Kanada milletvekilinin “Türkiye’deki darbe teşebbüsünün arkasında FETÖ’nün olduğuna dair somut delillerin neler olduğuna” ilişkin sorusuna şöyle cevap verdi: “Gerçekten elimizde çok ciddi kanıtlar var. İtiraflar, somut kanıtlar, fotoğraflar, filmler var, bunların hiçbiri saklı kalmayacak. Hepsi, benim kişi olarak ifadelerim dahil, 15 Temmuz’da yaşadıklarım dahil, hepsi savcılıklarda mevcut. Derlenip toparlanacak, sizin ülkelerinizde olduğu gibi yasal mevzuat, demokratik esaslar ve anayasa çerçevesinde mahkemeler işlevlerini yerine getirecekler ve suçlular cezalarını alacaklar. Buna hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

FETÖ’nün uzun yıllar boyunca kendini barışçıl dini bir grup olarak gösterdiğini ve bu şekilde demokratik toplumun sempatisini kazandığını vurgulayan Akar, şunları söyledi: “Bu FETÖ denen örgüt 5, 10, 20 sene değil, 40 senedir devam eden ve insanların hücrelerine nüfuz eden bir projedir. Başlangıçta bu girişimin engellenmesi mümkün olmadı. Bu teröristlerin varlığı bir şekilde hissedilmekle beraber yasalara bağlı kalmak ve yasalara göre ilerlemek hassasiyeti nedeniyle böyle bir durum ortaya çıktı.”

NE DEMİŞTİ: 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tanık sıfatıyla Ankara Başsavcılığı’na ifade veren Genelkurmay Başkanı Akar, 6 sayfalık ifadesinde darbe gecesini anlatırken şöyle demişti: “Onlara ‘Kendinizi ne zannediyorsunuz? Siz kimsiniz’ diye bağırdım. Bunun üzerine Hakan Evrim, ‘Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz’ gibi bir şey söyledi. ‘Ben kimseyle görüşmem’ diyerek tersledim. Sözde bildiri metnini imzalamamı ve okumamı istediklerinde elimi bile sürmedim.”

SORUNUZU REDDEDİYORUM
NATO toplantısının dünkü bölümünde bir Ermeni parlamenter krizi daha yaşandı. Sözde soykırım ve Karabağ sorunuyla ilgili Fransızca soru soran Ermeni parlamentere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Sorunuz bizim için kabul edilebilir değil. Bilim ve teknoloji ile ilgili değil. Eğer ‘soykırım’dan bahsedecekseniz, bu toplantının konusu değil” karşılığını verdi. Bakan Özlü, “Türkiye’nin iç politikası sizin meseleniz değil, sorunuzu tamamen reddediyorum. Çok yazık. Sorunuza yanıt vermek istemiyorum” diyerek diğer soruya geçti.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!