Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanlarından basına saldırıya tepki

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanlarından basına saldırıya tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2015 15:35

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanları son günlerde basına yönelik şiddet içeren eylemlerle ilgili bir açıklamada bulundu.

Haberin Devamı

33 öğretim elemanının imzasıyla yapılan açıklamada “Basın eleştirilemez değildir ancak eleştirinin bir linç hareketine dönüşmesi demokrasimizi tehdit etmektedir” ifadeleri yer aldı.

İşte o açıklama:

Düşünceyi açıklama ve yayma özgürlüğü, demokratik toplumun vazgeçilmez unsurları olan çoğulculuk, açık fikirlilik ve hoşgörünün gereği olduğu kadar toplumun ilerlemesi ve ferdin gelişmesi için de vazgeçilmez bir şarttır. İfade özgürlüğünün, sadece lehte olduğu kabul edilen, zararsız ya da ilgilenmeye değmez bilgi ve düşünceler için değil; aynı zamanda devlete ya da toplumun bir bölümüne çarpıcı gelen, şoke edici, rahatsız eden bilgi ve düşünceler için de geçerli olduğu unutulmamalıdır.

‘BASIN ELEŞTİRİLEMEZ DEĞİLDİR ANCAK…’

Basın eleştirilemez değildir ancak eleştirinin bir linç hareketine dönüşmesi demokrasimizi tehdit etmektedir. Özgür basın, demokrasinin temel yapı taşlarından biridir. Basına karşı nefret söylemi üretmek, hedef göstermek, etiketlemek, linç kampanyalarına ön ayak olmak ve bunları teşvik etmek, basın özgürlüğü ve kamunun bilgi edinme hakkının ihlalidir. Basın yayın kuruluşlarına yönelik olarak gerçekleştirilen tüm saldırılar ifade özgürlüğüne ve gazetecilerin bilgi verme hakkı ve yükümlülüklerine karşı açık bir tehdittir.

Haberin Devamı

DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Aşağıda isim ve imzaları bulunan GSÜ İletişim Fakültesi öğretim elemanları olarak, medya özgürlüğünün bir ülkede demokrasinin düzeyinin göstergesi olduğunun altını çiziyor; kamunun bilgilenme hakkı adına basın özgürlüğü mücadelesi veren tüm basın emekçileriyle dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz.

Bildirinin altına imza atan öğretim elemanları:

Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim elemanlarından basına saldırıya tepki

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!