Gaddar şerif mahkumları internette sergileyecek

Güncelleme Tarihi:

Gaddar şerif mahkumları internette sergileyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

EVLERİNE kamera koyarak özel yaşamlarını internet vasıtasıyla dünyaya açanlardan sonra bu kez de bir Amerikan cezaevinin özel kamera ile internete taşınacağı açıklandı.

http://www.mcso.org adresine gelecek hafta bağlananlar, Teksas'ın Maricopa ilçesindeki hapishaneyi internet aracılığıyla izleyebilecekler.

Cezaevine iki bin dolarlık bir web kamerası yerleştirildiğini açıklayan Şerif Joe Arpaio, uygulamanın, 'kültürel bir faaliyet' olacağını söyledi. Şerif Arpaio, 1992 yılında şerif seçimini kazandıktan sonra, hapishanede uyguladığı ilginç yöntemlerle büyük ilgi çekmişti.

Mahkumlara pembe iç çamaşırı ve çizgili elbise giydirten şerif, onları zincire vurdurarak cezaevi dışındaki işleri gördürüyor.

Şerifin Hollywood filmlerinden fazlasıyla etkilenmiş olduğunu söyleyen yetkililer, bu uygulamlarla ilgili bir soruşturmanın devam ettiğini belirttiler. Şerif Arpaio, ABD'de 'en gaddar şerif' olarak tanınıyor. Şerifin hapishanede 'kahve ve seks dergilerini' yasakladığı da belirtildi.

İnternet aracılığıyla hapishaneyi izleyecek olanların, 'her türlü hareket ile karşılaşabilecekleri ve buna hazır olmaları gerektiği' bildirildi.

Mahkumların kameraya ne tür tepki göstereceği merakla bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!