Gabriele: Tüm bildiklerimi anlattım

Güncelleme Tarihi:

Gabriele: Tüm bildiklerimi anlattım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2012 10:23

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'un özel yardımcılığını yaptığı dönemde, Papa'nın gizli yazışmalarını basına sızdırmakla suçlanan Paolo Gabriele, tüm bildiklerini yargıçlara anlattığını söyledi.

Kamuoyunda “Köstebek” ve “Vatileaks” gibi isimlerle anılan Papalık Sarayı'ndan Papa'ya ait gizli yazışmaların sızdırılmasına dayanan soruşturmanın bir numaralı ismi olan Gabriele, avukatı Carlo Fusco aracılığıyla yaptığı açıklamada, sorgusu sırasında tüm bildiklerini yargıçlara anlattığını, sakin ve barışçıl bir şekilde yargı sürecini beklediğini ifade etti.

Gabriele'nin avukatı Fusco, müvekkili Gabriele'nin dedektiflerle iyi bir işbirliği yaparak söylemesi gereken ne varsa söylediğinin altını çizdi.

Carlo Fusco, müvekkilinin, Papa 16. Benediktus'a yazdığı mektubun, bir özür mektubu olmadığını, birbirini yakından tanıyan ve beraber uzun bir süre geçirmiş iki kişi arasındaki yazışma olduğunu kaydetti.

Gabriele, geçen hafta Vatikan Devleti Mahkemesi Hakimi Piero Bonnet'nin aldığı kararla hapishaneden şartlı tahliye edilerek, ev hapsine geçmişti.

Vatileaks'te ön soruşturmaya ilişkin resmi kararın 6 ya da 7 Ağustos'ta yargıç Pierre Bonnet tarafından açıklanması beklendiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!