Futbolcuların araçları tehlikede

Güncelleme Tarihi:

Futbolcuların araçları tehlikede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 11:38

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Avrupa ve ABD'den, ithal edilen bazı lüks araçların TSE belgelerinin sahte olduğunu Mali polise bildirdi. Bunun üzerine başlatılan operasyonda Porsche, Mercedes ve BMV otomobillerin de arasında bulunduğu 12 lüks araca el konuldu. Başka bir lüks otomobil soruşturması kapsamında Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu, Fenerbahçeli Selçuk Şahin ve Galatasaraylı Selçuk İnan'ın da lüks otomobillerinin kaçak olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

TSE, Avrupa ve ABD'den ithal edilen bazı araçların TSE belgelerinin sahte olduğunu belirledi. TSE, bir yazıyla Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne konuyu iletti. Mali Şube ekipleri, yaptıkları araştırmada 30 lüks aracın TSE belgelerinin sahte olduğunu belirledi. Ayrıca, araçların fiyatları sahte belgelerle düşük gösterilerek vergi kaçırıldığını tespit etti.

İSTANBUL'DA LÜKS OTOMOBİL OPERASYONU / FOTO GALERİ

Futbolcuların araçları tehlikede

Vergi kaybının araç başına 200 bin lira civarında olduğu belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla, harekete geçen ekipler önceki gün akşam saatlerinde Porsche, Mercedes ve BMV otomobillerin de arasında bulunduğu 12 araca el koydu. Sahiplerinin ifadesi alındı. Ekipler, önümüzdeki günlerde 18 araca daha el konulacağını ve sahiplerinin şüpheli olarak sorgulanacağını belirtti. El konan araç sahipleri arasında işadamlarının bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

ÜNLÜ İSİMLERE LÜKS ARAÇ ŞOKU

Futbolcular ifadeye gelebilir

Başka bir soruşturmada, Almanya'dan getirilen 5 lüks otomobilin fiyatları düşürülerek ülkeye sokularak vergi kaçakçılığı yapıldığı belirlendi. Ferrari ve Porsche gibi lüks araçların üçünün Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu, diğer ikisi Fenerbahçeli Selçuk Şahin ve Galatasaraylı Selçuk İnan'a ait olduğu belirlendi. Araçları Türkiye'ye getiren şirketlerin kayıtları inceleme altına alınırken, soruşturma sonunda futbolcuların araçlarına el konabileceği ve şüpheli olarak ifadeye çağırılabilecekleri belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!