Futbol herkesin oynadığı ama sonunda Almanların kazandığı bir oyundur

Güncelleme Tarihi:

Futbol herkesin oynadığı ama sonunda Almanların kazandığı bir oyundur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2014 10:53

Dünya futboluna geçen sezon Almanya damgasını vurdu. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde hem kadınlarda hem de erkeklerde şampiyonu çıkartan Almanlar, Bayern Münih’le Dünya Kulüpler Kupası sevincini de yaşadı.

Haberin Devamı

Dünyanın en çok ilgi gören sporu olan futbolda 2013 yılına Almanya damgasını vurdu. Böylece bir anlamda İngiliz futbol yıldızı Gary Lineker’in ünlü sözü ‘Futbol, herkesin oynadığı ama sonunda Almanların kazandığı bir oyundur’ sözü de bir kez daha gerçeklik kazanmış oldu.

Geride kalan sezonda hem UEFA’nın hem de FIFA’nın önemli organizasyonlarında İspanya’nın dominasyonunu Almanya kırdı. Bayern Münih kazandığı üç kupayla öne çıkarken Almanya’yı da uluslararası platformda yukarı taşıdı.

2013 yılında gerçekleştirilen UEFA organizasyonlarında Alman takımlarının üstünlüğü vardı. Erkeklerde Şampiyonlar Ligi Kupası’nı Alman ekibi Bayern Münih Borussia Dortmund’u yenerek müzesine götürdü.

Dünya Kulüpler Kupası da Bayern Münih’in
Bayern Münih, UEFA Avrupa Ligi Şampiyonu Chelsea’yi devirerek Süper Kupa’yı da kazandı. Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde de yine Almanya’dan Wolfsburg mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Almanya Kadınlar Avrupa Şampiyonası ve Kadınlar U17 Avrupa Şampiyonası’nda da zafer elde eden ülke oldu. İspanya 2013’te yapılan UEFA organizasyonlarında U21 Avrupa şampiyonluğu ile yetindi.

Fransa, Hollanda ve Portekiz 2013’ü UEFA organizasyonlarını kupasız tamamladı. 2013 yılında önemli FIFA organizasyonları da vardı. Türkiye’de düzenlenen U20 Dünya Kupası’nda mutlu sona finalde Uruguay’ı penaltılarla deviren Fransa ulaştı.

FIFA Konfederasyonlar Kupası’nda zafer finalde İspanya’yı geçen ev sahibi Brezilya’nın oldu. FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nda ise Bayern Münih ulaştı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen FIFA U17 Dünya Kupası’nda mutlu son finalde Meksika’yı deviren Nijerya’nın oldu. FIFA Plaj Futbolu Dünya Kupası’nı ise Rusya kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!