Fulya artık bir melek

Güncelleme Tarihi:

Fulya artık bir melek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2009 15:57

BALIKESİR'in Susurluk İlçesi'nde yaşayan ve kendisine ‘akciğer ve kalp yetmezliği’ tanısı konulan 4.5 yaşındaki Fulya Aydoğdu, organ naklinde gerekli olan doku testlerinin alınması için Avusturya'nın Viyana kentine uçmadan bir gece önce uçuş saatini betklediği İstanbul'da rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Fulya, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Küçük Fulya'nın cenazesi, Susurluk'ta gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Fulya Aydoğdu, Susurluk İlçesi'ne bağlı Göbelli Beldesi'nde oturan Nazihen- Ersan Aydoğdu çiftinin iki çocuğunun küçüğü. 14 Şubat 2007 tarihinde rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan Fulya'ya doktorlar, ‘akciğer ve kalp yetmezliği’ tanısı koydu. Rahatsızlığı öğrenen aile, kızlarının yaşaması için gerekli olan akciğer ve kalbin yurt dışında daha rahat bulunabileceğini öğrendikten sonra gerekli işlemlere başladı.

Yaklaşık iki yıl süren uğraş sonucu, Avusturya'nın Viyana kentindeki AKH Hastanesi, Aydoğdu Ailesi'ne organ naklinde gerekli olan doku testlerinin alınması için 27 Ocak gününe randevu verdi. Haberi alınca sevinen aile Çarşamba günü İstanbul'a gelip, 22 Ocak Perşembe (dün) günü için Avusturya'ya uçmak üzere biletlerini satın aldı. Geceyi akrabalarının yanında geçirip sabah ise uçma heyecanını yaşayan Nazihen ve Ersan Aydoğdu çifti, rahatsızlanan Fulya'yı yakında bulunan Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Burada yoğun bakıma alınan talihsiz Fulya, doktorların yaptığı tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Fulya'nın cenazesi, Avusturya'ya uçacağı gün Susurluk'ta toprağa verildi. 12 yaşında bir kızları daha bulunan Aydoğdu çifti ve yakınları, cenazede gözyaşlarına boğuldu. “Kızıma doyamadım” diyen hayvancılık yapan Ersan Aydoğdu, “Fulya'ya doku testi yapıldıktan sonra organ naklini bekleyecektik. Organ bulununca Avusturya hükümeti Türkiye'ye ambulans uçak gönderip bizi alarak hastaneye getirecekti. Ne yazık ki umudumuz, umuda yolculuk yapmadan sona erdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!