Fuarda yıldız savaşı

Güncelleme Tarihi:

Fuarda yıldız savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

İzmir Fuarı 26 Ağustos tarihinde açılıyor. Her yıl sahne dünyasının ünlü isimlerini ağırlayan fuar gazinoları, bu yıl da en iyi kadroları oluşturabilmek için uğraştılar. Yıldız sanatçıları kadrolarına dahil edebilmek için astronomik rakamlar öneren gazinolar, kadrolarını neredeyse tamamlamış durumdalar. Görünen o ki; fuar bu yıl da yıldızların savaşına sahne olacak...

Uluslararası İzmir Fuarı'nda yıldız savaşına hazırlanan gazinolar, kadrolarını tamamlama aşamasına geldi. Kadrolarını belirleyen Golf ve Kübana, afişlerini bile asmış durumdalar. Kadrosu netleşmeyen Göl Gazinosu'nda da Emel Sayın veya Muazzez Abacı'nın assolistliğinde Yılmaz Morgül, Seren Serengil ve Hande Ataizi gibi sanatçıların sahne alacakları belirtildi. Bülent Ersoy, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Küçük Onur, Golf Restaurant'ın listesini oluşturuken, Kübana bu yıl yine İbrahim Tatlıses ve Sibel Can'la anlaştı. Akasyalar ise, halk tipi eğlenceyi tercih ederek programını İzmirli sanatçılardan oluşturdu.

ÜCRETLER GİZLENİYOR

Ünlü sanatçıları İzmir'e getirmek için kesenin ağzını açan gazinocular, ödedikleri ücretleri ise gizliyor. Golf Gazinosu'nun Bülent Ersoy, Mahsun Kırmızıgül, Özcan Deniz ve Küçük Onur'dan oluşan kadro için 100 milyar lira, Kübana'nın ise, İbrahim Tatlıses-Sibel Can ikilisine 60 milyar lira ödediği konuşuluyor. Kadrosunu belirlemeyen Göl Gazinosu'nun da hatırı sayılır bir bütçe ayırdığı öğrenildi. Bu rakamlar, fuardaki gazinolarda eğlenmenin pahalıya patlayacağının göstergesi olarak kabul ediliyor.

1971 yılında ‘‘Ayağında Kundura’’ ile Akasyalar Gazinosu'nda fuara adım atan İbrahim Tatlıses, son 6 yılın rekortmeni oldu. 1993 yılında Göl Gazinosu'nda, 1994 yılında Ekici Över ve Golf Gazinosu'nda 1995'te Göl Gazinosu'nda ve 1996'da Kübana'da Sibel Can ile sahneye çıkan İbrahim Tatlıses, bu yıl yine Sibel Can'la aynı sahneyi paylaşacak.

1992 ve 1993 yıllarında Göl Gazinosu'nda çalışan Mahsun Kırmızıgül, 1995 yılında Ekici Över'de Seda Sayan ile başlattığı ikili sahneye çıkma geleneğini geçtiğimiz yıl Kübana Gazinosu'nda da sürdürdü.

Kübana'nın adeta ortağı gibi olan ve iki yıl öncesine kadar 5 yıl sahneye çıkan udi sanatçı Coşkun Sabah, Müslüm Gürses, Kibariye, Bedia Akartürk, Kamil Sönmez, Belkış Akkale, İzzet Altınmeşe ve çok sayıda sanatçı, aralıklarla fuarda adını duyurdu. 1992-93-94 yıllarında Hülya Avşar, Göl Gazinosu'nun assolistiydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!