FT: Türk medya sektöründe patlama yaşanıyor

Güncelleme Tarihi:

FT: Türk medya sektöründe patlama yaşanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 11:30

Digiturk’ün, uluslararası halka arz ile hisselerinin yüzde 25’ini satarak 550 milyon dolar sağlamayı amaçladığı bildirildi. Financial Times gazetesi, Digiturk halka arzına dikkat çekerken, “Türk medya sektöründe patlama yaşanıyor” yorumunu yaptı.

Ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye’nin en büyük dijital TV şirketinin, Londra borsasında yapacağı yüzde 25’lik hisse satışı ile 550 milyon dolar sağlamayı amaçladığını belirterek şunları yazdı:

“Ülkenin güçlü ekonomik performansı, reklam gelirlerini yukarıya çıkartırken Türk medya sektörü bir patlama yaşıyor. Geçen yıl Türk şirketleri, reklam için 3.7 milyar YTL (1.5 milyar sterlin) harcadı. Bu da, 2005 yılına göre yüzde 23’lük bir tırmanışa işaret ediyor.”

Gazeteye konuşan bir bankacı da, Türkiye’de kişi başına reklam harcamalarının göreli olarak düşük olduğuna işaret ederek Türkiye’de 15 dolar olan kişi başına harcamanın Doğu Avrupa’da 43 doları bulduğunu kaydetti.

Bankacı, Türkiye’nin, tam gelişmemiş pazarı ve göreli olarak genç nüfusunun Digiturk açısından iyi bir fırsat oluşturduğunu söyledi.

Financial Times da, Digiturk’ün Ocak-Haziran gelirlerinin yüzde 73’ünün abonelik ücretlerinden, yüzde 19’unun ise reklam ve sponsorlardan sağladığına dikkat çekti.

Digiturk’ün abonelerine 151 Türk ve uluslararası kanalını izleme olanağını sağladığını belirten gazete, şirketin 1.8 milyon abonesinin olduğuna, 2000 yılından beri yüzde 40’a yakın bir büyüme yaşadığına işaret etti.

İngiliz gazetesi, JP Morgan ve Lehman Brothers’in halka arzı koordine edeceklerini de belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!