FT: Motorola ve Nokia'nın işi zor

Güncelleme Tarihi:

FT: Motorola ve Nokianın işi zor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2002 17:07

Uzan ailesi ve Telsim'e dava açan Motorola ve Nokia şirketlerinin hukuk mücadelesinin uzun sürebileceği öne sürüldü.

Financial Times gazetesi, Uzan ailesinin SPK ve başka davacılara karşı tutumlarının Motorola ve Nokia'nın paralarını geri almak için uzun bir mücadeleyle karşı karşıya kalabileceklerini gösterdiğini belirtti.

'YABANCI DEĞİLLER'

İngiliz gazetesi, Motorola ve Nokia tarafından New York'ta mahkemeye verilen Uzan ailesinin "tartışmalara yabancı" olmadığını kaydetti. Motorola ve Nokia'yı dolandırmak amacıyla komplo kurmakla suçlanan Telsim'in sahibi Rumeli Holding'in iki enerji şirketi Çukurova Elektrik ve Kepez Elektrik'in SPK ile 1994 yılından bu yana anlaşmazlıkları olduğuna işaret eden gazete, SPK'nın Rumeli'yi söz konusu iki şirketin kaynaklarını diğer şirketlerine aktarmakla suçladığını belirtti.

'KİŞİ VE KURULUŞLARA KARŞI KAMPANYA'

Uzan grubuna ait gazete ve televizyon kanalının saldırılarından korkan Türk yetkilileri ve rakip şirketlerinin Uzanlar konusunda çok dikkatli hareket ettiklerine dikkat çekilen gazetede, Uzan grubunun medya organlarının aracılığıyla kişi ve kuruşlara karşı kampanyaların düzenlendiği, bunun sonucunda da RTÜK'un Star televizyonunu bir süre için kapattığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!