Fransa'da Yahudi okuluna silahlı saldırı: Üçü çocuk dört ölü

Güncelleme Tarihi:

Fransada Yahudi okuluna silahlı saldırı: Üçü çocuk dört ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 19, 2012 10:30

Fransa'nın güneyindeki Toulouse şehrinde bulunan Ozar Hatorah isimli Yahudi okulunun önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıda, en az dört kişinin öldürüldüğü bildirildi. Kullanılan silahın geçtiğimiz hafta kentte düzenlenen bir başka saldırıda da kullanıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Toulouse savcısı Michel Valet, motosikletli saldırganın önüne çıkan herkese ateş ettikten sonra kaçtığını ve olayda üçü çocuk dört kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Fransız basını, saldırıda okulun din öğretmeni ile üç ve altı yaşlarındaki iki çocuğunun ve 10 yaşındaki bir başka çocuğun öldüğünü bildirdi. Hayatını kaybeden Jonahtan Sandler'ın İsrail asıllı Fransız olduğu bildirildi.

AYNI SÄ°LAH

Bugünkü saldırının dikkati çeken yanı, aynı şehirde iki hafta içinde benzer iki olayın gerçekleşmiş olması.

Polis, bugünkü saldırıda kullanılan silahın, geçen hafta Toulouse'un Montauban bölgesinde üç askerin ölümüne neden olan saldırılarda kullanılan silahla aynı olduğunu belirtti.

Polis ve görgü tanıkları, saldırganın siyah bir motosikletle kaçtığını ifade etti. Montauban'daki görgü tanıkları da saldırganın kaçtığı aracın siyah bir motorsiklet olduÄŸunu belirtmiÅŸti.Â

Haberin Devamı

SALDIRI SONRASI İLK GÖRÜNTÜLER

SARKOZY: ULUSAL TRAJEDÄ°

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy olay yerinde yaptığı açıklamada, saldırıyı "ulusal trajedi" olarak tanımladı.

Fransa Cumhurbaşkanı, "Onlar hepimizin çocukları" diyerek, okullarda yarın bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasını istedi.

Saldırının ardından Fransa İçişleri Bakanlığı, ülkedeki Yahudi okullarında güvenlik önlemlerinin artırılması için talimat verdi. Savcılık, saldırının terörle mücadele soruşturması kampsamında inceleneceğini açıkladı.

Ä°SRAÄ°L VE AB'DEN KINAMA

Saldırı üzerine, İsrail'den de kınama geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Yigal Palmor AFP'ye yaptığı açıklamada, "Bu saldırı bizi dehşete düşürdü. Fransız yetkililerin bu trajediyi aydınlatacağına ve cinayetleri işleyenleri yargı önüne çıkaracağına inanıyoruz" dedi.  

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso da saldırının ardından yayımladığı mesajında, "Bu iğrenç cürümü şiddetle kınıyorum ve kör şiddetten ilham alınmasını dehşetle karşıladığımı belirtiyorum" dedi.
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!