Fransa'da polis siyahlı sürücüyü arıyor

Güncelleme Tarihi:

Fransada polis siyahlı sürücüyü arıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 16:59

Fransa’nın Annecy Gölü yakınlarında yaşanan silahlı saldırıda görgü tanıklarının verdiği ifadeler emniyet yetkililerini siyah giysili bir 4x4 sürücüsüne yönlendirdi.

Haberin Devamı

Fransa'nın doğusundaki Annecy şehrinde önceki gün yaşanan katliam üzerindeki sır perdesi aralanmaya başladı.

 

Annecy Savcısı Eric Maillaud, Fransız polisinin, İngiltere medyasında çıkan “cinayetin para kaynaklı anlaşmazlık nedeniyle işlendiği” iddiası üzerine harekete geçtiğini ve incelemelerin sürdüğünü belirtti.

 

MİRAS KAVGASI

Daily Telegraph ve Daily Mail gazeteleri dünden bu yana öldürülen Saad el Hilli ile erkek kardeşi arasında miras nedeniyle bir anlaşmazlık yaşandığı ve cinayetin asıl nedeninin bu olabileceği iddiasını sayfalarına taşımıştı.

 

Haberin Devamı

İki kardeşe bir sene önce babalarından kalan yüklü mirasın içinde Fransa, İspanya, İngiltere ve Irak'ta bulunan birtakım mülkler olduğu öne sürüldü. Zaid isimli bir aile dostu iki kardeşin uzun zamandan beri konuşmadığını iddia etti.

 

Fransız emniyet yetkilileri olay mahallinden hızlıca ayrılırken görülen Peugeot marka 4x4 kullanan siyah giysili bir erkek aradıklarını açıkladı.

 

Cesetleri bulan kimliği belirsiz bisiklet sürücüsü kendisinin olay yerine doğru yaklaşırken yeşil bir 4x4’ün ve bir motosikletin hızla oradan ayrıldığını söyledi.

 

Olay yerinin yakınlarında bulunan genç bir kadın da siyah giysili bir erkeğin kullandığı beyaz bir Peugeot 206 ya da 306 gördüğünü söyledi.

 

POLİS DOĞRULADI

Tüm bu iddiaların ve görgü tanıklarının ifadelerin ardından Fransız emniyet yetkilileri olay mahallinden hızlıca ayrılırken görülen siyah bluzlu ve Peugeot 4x4 kullanan bir adam aradıklarını açıkladı.

 

Görgü tanıklarının verdiği ifadeler ışığında polis araştırmalarına devam ediyor. Bu birbirinden farklı detaylar da cinayette birden fazla profesyonel katil olabileceği düşüncesini ortaya çıkardı.

 

Haberin Devamı

Önceki gün Fransa’nın doğusunda yer alan Annecy kentinde gerçekleşen katliamda aynı aileye mensup baba, anne, anneanne ve muhtemelen o anda yakınlarda bulunan bir bisikletli Fransız yaşamını yitirmişti. Daha sonra cesetlerin Irak kökenli El Hilli ailesine ait olduğu belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!