Fransa'da erkek bakanlara cinsiyetçilikle mücadele kursu

Güncelleme Tarihi:

Fransada erkek bakanlara cinsiyetçilikle mücadele kursu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2012 00:00

Fransa’da sosyalist hükümetin erkek bakanları cinsiyetçilikle mücadele kursundan geçiyor.

Haberin Devamı

L’Express dergisinin haberine göre, hükümet üyelerinin kullandığı dilde cinsiyet ayrımcılığının arttığının gözlemlenmesi üzerine François Hollande’ın sosyalist hükümetinde görev yapan 38 erkek bakana cinsiyet ayrımcılığını önleme kursuna gitme zorunluluğu getirildi.

Karar çerçevesinde şu ana kadar 12 bakan kursu tamamladı. Kalan 26 bakan da önümüzdeki günlerde kurstan geçecek.

Fransız kabinesindeki erkek bakanların cinsiyet ayrımcılığına karşı kurstan geçirilmesi fikri, kabinenin sıkı bir feminist olarak tanınan Kadın Hakları Bakanı Najat Vallaud-Belkacem’den geldi.

Najat Vallaud-Belkacem, gerek erkek bakanların kullandığı ayrımcı dil ve gerekse kadın bakanların hem bakanlar kurulu hem de meclis toplantılarında kıyafetleri nedeniyle erkek vekillerin ıslık ve sözlü sataşmalarına hedef olmaları nedeniyle bu fikri ortaya attığını söyledi.

Haberin Devamı

Son olarak Konut Edindirme Bakanı Cecile Duflot, diz hizasındaki eteği nedeniyle mecliste erkek vekillerin ıslıklı sataşmalarına hedef olmuştu.

Bundan kısa bir süre önce de kadın Spor Bakanı Chantal Jouanno, erkek bakanların sözlü sataşmalarıyla karşılaşmış, konu basının diline düşmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!