Fransa’yı şoke eden çifte linç

Güncelleme Tarihi:

Fransa’yı şoke eden çifte linç
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2012 00:00

Fransa’nın Grenoble kentinde iki gencin, ‘sadece bakışlarını beğenmedikleri’ için 20 kişilik bir sokak çetesi tarafından linç edilmesi ülkeyi yasa boğdu. Gençlerin öldürüldüğü banliyöye giden Cumhurbaşkanı Hollande, bir kadının “Temizleyin buraları. Neredeyiz biz? Burası Teksas’a döndü” şeklindeki feryadıyla karşılaştı.

Haberin Devamı

FRANSA üç gündür, sadece bakışlarını beğenmeyen bir grup sokak çetesi tarafından öldürülen Sofiane ve Kevin’in şokunu yaşıyor. Sürpriz bir gece ziyaretiyle önceki akşam Grenoble’a giden Hollande, görüştüğü Kevin (21) ve Sofiane’ın (21) ailelerine faillerin mutlaka bulunacağı sözünü verdi ve banliyölerde suç şebekelerine tolerans göstermeyeceklerini söyledi.

Tam mahalleyi terkederken balkondan bir mahalle sakini kadın, “Benim de 19 yaşında oğlum var. Eğer bugün yaşıyorsa şans eseri yaşıyor. Nerede yaşıyoruz Sayın Cumhurbaşkanı, burası Teksas oldu. Buradaki herkes size oy verdi. Temizleyin bu banliyöleri” diye bağırdı. Sitedeki kadının haykırışları, Cumhurbaşkanı’nın gezisini canlı veren tüm televizyonlarda anında olarak yansıdı. Başını balkona doğru kaldıran Hollande kadına, “Güvenliğiniz bizim garantimiz altında. Buradaki gençlere adalet, güvenlik ve başarı şansı getireceğiz” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Hollande’ın gece ziyaretinin ardından operasyon yapan Fransız polisi, tanık ifadelerine ve video kayıtlarına dayanarak iki asker kardeş ile 10 mahalle sakinini göz altına aldı. Gözaltına alınanların, 16-24 yaşları arasında olduğu ve daha önce de şiddet nedeniyle poliste kayıtları bulunduğu belirtildi. İçişleri Bakanı Manuel Valls, bölgeyi güvenlikte öncelikli bölge ilan ederek, önlemleri artıracaklarını duyurdu.

Çocukluk arkadaşları birlikte öldü

Kevin ve Sofiane ikisi de Echirolles banliyösünün Villenueve Mahallesi’nde büyüdü. İki yakın arkadaşın ölümü de birlikte oldu. Olay, Kevin’in kardeşi Wilfried’in (16) bir arkadaşıyla beraber okuldan çıkarken, bir grup tarafından “bize ters baktın” iddiasıyla başladı. Otopside Kevin’de 10, Sofiane’da 30 bıçak yarası olduğu; ayrıca, çekiç, sopa darbesi ve kurşun yarası tespit edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!