Fransa, Rum hava üslerini kullanacak

Güncelleme Tarihi:

Fransa, Rum hava üslerini kullanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 18:37

Haberin Devamı

Rum radyosuna göre, Lillikas, AB dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Brüksel'e hareketinden önce Larnaka havaalanında yaptığı açıklamada, Fransız askerlerinin halihazırda Rum tarafındaki tesisleri inceleyip onayladıklarını belirtti. İkinci bir ülkenin daha Güney Kıbrıs'ın sağlayacağı kolaylıklardan faydalanma talebinde bulunduğunu ifade eden Lillikas, bu ülkenin adını açıklamadı.

Lübnan'daki BM barış gücüne asker ve Lübnan'a insani yardım göndermek isteyen ülkelere kolaylık sağlayacaklarını söyleyen Lillikas, “Kıbrıs hükümeti, Lübnan'a asker göndermek isteyen ülkelere, hava ve deniz limanlarını ve Andreas Papandreu hava üssünü kullanabileceklerini iletti” dedi.

Lillikas, bir soru üzerine, "adadaki İngiliz üslerinin yalnızca İngiltere tarafından kullanılabileceğini, kendilerinin çeşitli ülkelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdayken, İngiltere'nin üssünü başka ülkelere kullandırması konusunun gündeme gelmemesini umduğunu" söyledi.

KIBRIS SORUNU

Rum Dışişleri Bakanına, BM Güvenlik Konseyinin, Kıbrıs sorununa çözüm arayışları çerçevesindeki teknik komiteler konusuna müdahalede bulunup bulunmayacağı da soruldu.

Haberin Devamı

Lillikas, “BM Güvenlik Konseyi üyelerinin, 8 Temmuz anlaşması ve halen arzu edilen noktaya -teknik komitelerin çalışmaya başlamasına- henüz varamamamızın nedenleri hakkında objektif şekilde bilgilendirilmesini umuyor ve bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!