Fransa, Radar ihalelerinden de dışlandı

Güncelleme Tarihi:

Fransa, Radar ihalelerinden de dışlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2001 00:00


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, bugüne kadar Türkiye'deki bütün radar ihalelerine katılan Fransız Thomson firmasının bu yıl yapılacak radar ihalelerine alınmamasına karar verdi.

DHMİ Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kurum, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın, Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı'nı onaylamasının ardından bu karara vardı.

Kurumun, 2 yeni radar projesi bulunuyor. Bu projelerden, Avrupa Sivil Havacılık Otoritesi'nin (EUROCONTROL) havacılık standartları kapsamında, doğu illerindeki bazı yerler ile Esenboğa ve Atatürk havalimanlarına yeni modern radar sistemlerinin kurulmasına yönelik olanı yaklaşık 35 milyon dolara mal olacak. Hava trafiğinin daha güvenilir olmasını amaçlayan projeiçin bu yılın ilk 6 ayı içerisinde ihaleye çıkılması ve projenin bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

Türkiye hava sahasının kontrolünün tek merkezden sağlanması amacıyla Yol Kontrol Merkezi oluşturulması, mevcut yaklaşma kontrol merkezlerinin modernize edilmesi ve ulusal şebeke oluşturulmasına yönelik ''Türkiye Hava Trafik Kontrolünün Modernizasyonu Projesi'' ise yaklaşık 150 milyon dolarlık yatırım gerektiriyor. Bu yıl ihalesi yapılacak projenin, 5 yıl içerisinde bitirilmesi öngörülüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!