Fransa: Libyalılar bize borçlu

Güncelleme Tarihi:

Fransa: Libyalılar bize borçlu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2011 00:00

Libya’da Muammer Kaddafi’ye yönelik uluslararası operasyonun başlamasına ön ayak olan Fransa, Albay Kaddafi’nin öldürülmesinin ardından oluşan bayram havasından kendine pay çıkardı.

Haberin Devamı

Le Monde Gazetesi’ne konuşan Savunma Bakanı Gerard Longuet, “Fransa, bize bir hayli borçlu olduğunu bildikleri liderleriyle Libya ile başlıca partner olacaktır. Libya’daki katılımımız iki yüzlü, sıradan ya da muğlak değildi. Ve bundan hiçbir şekilde utanç duymuyoruz” dedi. Libya iç savaşı patlamadan önce 1.6 ile 1.7 milyon varil arasında günlük petrol üretiyordu.

Sarkozy: Affedici olun

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise bakanına göre daha mutedil bir dil kullanarak, “Bir insanın ölümünden mutluluk duymamalıyız, ne yapmış olursa olsun” derken, Kaddafi sonrası için Libyalılara, “Şimdi bağışlama, barışma ve birlik olma zamanıdır” dedi. Sarkozy, Kaddafi’nin ölümü ile öncülüğünü üstlendiği NATO operasyonunun da sonuna geldiğini söyledi. Sarkozy, “Libyalılar, korkunç Kaddafi’li yıllarını unutup yeni bir sayfa açmalı ve geleceği inşa etmelidir. Libya halkının şimdi affetme, barışma ödevi var” dedi.

Haberin Devamı

KADDAFİ'NİN SONU ADIM ADIM GELDİ / FOTO ANALİZ

 

KADDAFİ'NİN LİNÇ EDİLMEDEN ÖNCEKİ SON SÖZLERİ / WEB TV

 

DÜNYANIN ARADIĞI ADAM

 

KADDAFİ'NİN MEMLEKETİ HAYALET ŞEHRE DÖNDÜ / FOTO GALERİ

 

BİR BEDEVİNİN OĞLUYDU, ÖYKÜSÜ KANALİZASYONDA BİTTİ / FOTO ANALİZ 

 

LİBYA İÇİN ESAS TEHLİKE ŞİMDİ BAŞLIYOR / PLANET ANALİZ

İŞTE KADDAFİ'NİN ÖLÜMÜNÜN KANITI OLAN VİDEO / WEB TV

KADDAFİ'Yİ BÖYLE YERLERDE SÜRÜKLEDİLER / WEB TV  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!