Frankfurt’ta dikkat çeken modeller

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’ta dikkat çeken modeller
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2005 00:09

Jaguar XK

Jaguar’ın en son geliştirdiği otomobil olan XK, 4.2 litre hacminde, 8 silindirli bir motorla donatılmış. Bu motor 300 beygir güç üretirken, turbo şarjlı versionu ise 400 beygirlik güce sahip. Aracın 200 beygirlik dizel bir seçeneği de olacak.

Skoda Yeti

Skoda’nın daha önceki fuarlarda kendisini gösteren Yeti konsepti, fuarda üstü açık bir şekilde karşımıza çıktı.

BMW Z4

BMW, roadster otomobili Z4’ün coupe versiyonunu fuarda sergiledi. Nissan 350Z ve Audi TT gibi otomobillerle rekabet edecek olan Z4’te bulunan, 3.0 litre hacmindeki 6 silindirli motor, 6650 d/d’de 265 beygir güç, 4000 d/d’de ise maksimum 315 Nm tork üretiyor.

Citroen Sportlounge

Citroen Sportlounge, hem sportifliği hem de bir aile aracının fonksiyonelliğini bir arada sunuyor. Tamamen camdan oluşan tavanı iç mekanda ferahlık hissini artırırken, birbirine ters açılan kapıları sayesinde araca daha kolay bir şekilde binilebiliyor.

Ford Iosis

Ford’un Iosis adını verdiği konsept otomobil 4 kapılı bir coupe olarak tasarlanmış. Ön ve arka kapıları birbirine ters olarak açılmasının yanı sıra, kapıların açılış yönü yukarı doğru. Iosis’in en önemli özelliği ise gelecek nesil Mondeo’nun tasarımına öncülük edecek olması.

Gallardo Spider

2006 yılında piyasaya çıkacak olan Lamborghini Gallardo Spider, daha şimdiden 250 adetlik sipariş aldı. 10 silindirli, 5.0 litre hacminde ve 514 beygir gücündeki performans canavarı 0’dan 100 km/s hıza sadece 3.9 saniyede ulaşıyor.

Hyundai Accent SR

Hyundai, Accent modelinin ileriki yıllarda yerini alacak olan Accent SR konsept otomobilini görücüye çıkardı. 2.0 litrelik turbo şarjlı motoruyla dikkat çeken araç birçok teknolojik özelliğe sahip.

Mini Traveller Countryman

Mini’nin uzatılmış dingil mesafesine sahip konsept otomobili Mini Traveller Countryman, daha fazla iç mekan genişliği sunan bir araç. Bu karoser yapısı sayesinde gelecekte Mini’nin 5 kapılı modellerinin üretilmesi de olası.

Toyota Rav4

11 yıl boyunca kendi sınıfında markasını başarıyla temsil eden RAV4, son 4 yılda Avrupa’da en çok satılan 4X4 olmayı başardı. Öncüsüne göre daha agresif bir tasarıma sahip olan aracın ‘C’ sütununda Verso modellerinde karşımıza çıkan çizgiler hakim. Aracın, 2006 ilkbaharında piyasaya sunulması planlanıyor.

VW Eos

Türk tasarımcı Murat Günak tarafından tasarlanan ve 18 ay içinde seri üretim halini alan Concept C, Eos adıyla fuarda gün ışığına çıktı. 25 saniyede coupe’den cabrio’ya dönüşen Eos’ta; 1.6, 2.0, 2.5 litre benzinli ve 2.0 litre dizel motor seçenekleri bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!