Franco Nero Ä°stanbul'da

Güncelleme Tarihi:

Franco Nero Ä°stanbulda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2001 09:57

Beyazperdenin ünlü aktörlerinden Franco Nero 4. Uluslararası Sinema Tarih Buluşması'nın konuğu olarak İstanbul'a geliyor. Aktör, başrolünü oynadığı Fetih (Conquest) adlı filmin Atlas Sineması'nda bu akşam (22 Kasım) saat 18.45'teki gösteriminden önce izleyicilere filmin sunumunu yapacak.

Haberin Devamı

YönetmenliÄŸini Gabor Koltay'ın yaptığı Fetih, Macaristan'ın kuruluÅŸunu anlatıyor. Franco Nero filmde Macar Prensi Arpad rolünü üstleniyor. Senaryosunu Istvan Nemeskürthy'nin yazdığı filmde Nero'nun yanısıra, Viktor Fülop, Istvan Sinkovitz rol alıyor.Â

HER ROLÃœN OYUNCUSU

Asıl adı Franco Sparanero Franco Nero, 23 Kasım 1941'de Parma'da doğdu. Sinema kariyerine John Huston'un "Peygamberler Tarihi / The Bible...In The Beginning" (1966)'deki Abel rolü ile başladı.

1964'ten beri sinema dünyasında olan İtalyan aktör Franco Nero, popüler western spagetti serisi olan "Django" (1966) ve Joshua Logan'ın "Camelot" (1967)'deki Sir Lancelot karekteri ile Amerikan ve Dünya sinemasındaki  ilk büyük çıkışını yapmıştır. Nero'nun Camelot'da başrolü paylaştığı Vanessa Redgrave ile olan ilişkisinden Carlos isimli bir oğlu olur.

Haberin Devamı

Yan rollerde oynamaktan çekinmeyen Nero'yu,  "Zor Ölüm 2 - Die Hard 2" (1990)' de kötü kalpli General Esperanzo olarak görürüz. Amerikan televizyonlarında gösterilen "The Legend of Valentino"(1975) ile ilk televizyon deneyimini edinir. Son zamanlarda ise Nero daha çok yazılar yazmış ve 1994'de teatrel uzun metraj bir film olan "Jonathan and The Bears"da rol aldı.

Carlo Zizani, Damiano Damiani, Luigi Zampa, Luis Bunel, Salvatore Samperi, Elio Petri, Segei Bandarchuck, Michael Cacoyannis, Rainer Werner Fassbinder, Claude Chabrol ve Marco Bellocchio gibi yönetmenlerle çalışan Nero'nun diğer filmleri ise şöyle: 'Baykuşun Günü', 'Çılgın Ruhlar', 'Seni Sevmeyeceğim/Iristina', 'Kompaneros', 'Vazife Uğruna/High Crime', 'Sulhu da Askerler Kazanır/God Mit Uns', 'Bakire ve Çingene', 'Dişi Papa', 'Rahip', 'Kan Kardeşler' vs...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!