FP'nin gözdesi

Güncelleme Tarihi:

FPnin gözdesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Örgüt içinde ‘‘motor’’ dedikleri kızların ifade değiştirmesiyle serbest kalan Adnan Oktar'a Fazilet Partisi'nin özel ilgi gösterdiği anlaşıldı. FP lideri Kutan'ın daha önce ‘‘tanımam’’ dediği Adnan Oktar hapisteyken müritleriyle görüştüğü anlaşıldı. Adnan Hoca ile Erbakan'ın da yakınlığı bulunuyor.

FP'lilerin, sürekli ‘‘Hiçbir ilişkimiz yok’’ demelerine karşın, FP Genel Başkanı Recai Kutan'ın, Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar ile cezaevinde bulunduğu sürece bizzat ilgilendiği belirlendi.

Çete kurarak şantaj yapmaktan yargılanması devam ederken tahliye olan Adnan Hoca cezaevinde bulunduğu sürece, FP'den en üst düzeyde yakınlık gördü.

Kutan, partisi ile Adnan Hoca ve Bilim Araştırma Vakfı arasındaki bağlantıya ilişkin ilk iddialar ortaya atıldığında, ‘‘Ben Adnan Hoca'yı tanımam. Kendisiyle ne görüşmüşlüğüm ne de konuşmuşluğum var. Partimizin de bir ilişkisi bulunmuyor’’ demesine karşın, cezaevi sürecinde bunun tam tersine bir tavır sergiledi.

KUTAN KABUL ETTİ

Daha önce de parti yöneticileriyle biraraya gelen Adnan Hoca'nın müritleri, Adnan Hoca'nın cezaevine girmesinin ardından bizzat Kutan tarafından kabul edildiler.

Kutan, yargılamalar başladığı sıralarda ilk olarak Adnan Hoca'nın önde gelen müritlerinden olduğu belirtilen lösemi hastalığına karşı kan kampanyası başlatan Dr. Oktar Babuna'nın kızkardeşi Tuba Babuna ile FP Genel Merkezi'nde görüştü.

Recai Kutan daha sonra Adnan Hoca'nın Bilim Araştırma Vakfı çevresinden müritleriyle de görüşerek, yargılama hakkında bilgi aldı ve Adnan Hoca'ya destek verdi.

ERBAKAN'A DA YAKIN

FP yöneticileri de Adnan Hoca'nın müritleriyle sürekli temas halinde oldular. Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın da, Adnan Hoca ile özel yakınlığı bulunuyor.

Motorları kurtarmıştı

Çete kurarak şantaj yapmaktan yargılan ve 255 gün hapis yatan Adnan Oktar'ı, örgüt içinde seks kölesi olarak kullanıldıkları öne sürülen ve ‘‘motor’’ denilen müritleri Tuğçe Doras ve Seçkin Piriler'in yeni ifadeleri serbest bıraktırdı. Daha önce birlikte basıldıkları Adnan Oktar ve adamlarının kendilerini seks kölesi olarak kullandıklarını söyleyen Doras ve Piriler, mahkemede bu sözlerini inkar ettiler ve ifadelerini polis baskısı altında verdikleri iddia ettiler. Bu sözler özerine mahkeme Adnan Oktar'ı serbest bıraktı.

Düğüne hazır

Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'nden tahliyesi sırasında Bilim Araştırma Vakfı mensupları tarafından karşılanan Adnan Oktar, askerlikle ilişkisi olup olmadığının araştırılması için önce Halıcıoğlu Askerlik Şubesi'ne götürüldü. Buradan serbest bırakılan Oktar'ın müritleri trafiği keserek, gazetecilerin takip etmesini engellediler. Mediha Oktar'ın 'Düğüne hazır' dediği oğlu Adnan Oktar, kayıplara karıştı. ,

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!