FP'de kulise başladı

Güncelleme Tarihi:

FPde kulise başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kocalarınıza baskı yapın Gül çekilsin

FP'de kadınlar da kongre kulisine daldı. Yasaklı lider Necmettin Erbakan'dan sonra eşi Nermin Erbakan da, FP Genel Başkanı Recai Kutan için kulis yürütmeye başladı. FP kadın kollarının ‘manevi’ lideri olarak tanınan Nermin Erbakan'ın, milletvekili ve teşkilat yöneticilerinin eşlerinden, yenilikçilerin adayı Abdullah Gül'ün çekilmesi için kocalarına baskı yapmalarını istediği bildirildi.

Gelenekçilerin iki ağır topu, Oğuzhan Asiltürk'ün eşi Sevinç Asiltürk ve Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan'ın eşi Nurşen Ayhan ile birlikte FP genel merkezi ve milletvekili lojmanlarında toplantılar düzenleyen Nermin Erbakan'ın, ‘‘Bizde itaat önemlidir. İtaat edin, gelenek bozulmasın’’ dediği de bildirildi. Nermin Erbakan'ın bu toplantıları FP kulislerinde büyük yankı uyandırdı.

GELENEK BOZULMASIN

FP kulislerine sızan bilgilere göre, Nermin Erbakan, milletvekili ve teşkilat yöneticisi eşlerinin katıldığı bu toplantılarda, çantasından çıkardığı bir beyaz kağıdı ya da beyaz bir peçeteyi göstererek, ‘‘Bu beyazdır. Ama bize göre karaysa, karadır. Biz kara diyorsak öyledir. Bizde itaat önemlidir. İtaat edin, gelenek bozulmasın’’ diyor.

‘‘Kocalarınıza söyleyin, hatta onları yönlendirin, Abdullah Gül'e baskı yapsınlar, adaylıktan çekilsin. Abdullah Gül daha çok genç, çok toy’’ da diyen Nermin Erbakan'ın, kongre kulisiyle ilgili değerlendirmeleri şöyle:

‘‘Bizimkiler 12 Eylül döneminde çok çile çekti, mahkemelerde sürünüp, hapiste yattılar. (Gül ve arkadaşlarını kastederek) Ama onlar bu camiaya sonradan geldiler. Bizim bir geleneğimiz var. Bu geleneğin bozulmasına izin vermeyin.’’

Bu toplantılara zaman zaman Kutan'ın eşi Mebrure Kutan'ın da katıldığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!