FP'de kapanma korkusu

Güncelleme Tarihi:

FPde kapanma korkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fazilet Partisi, RP döneminde radikal dinci hareketlerle kurulan ilişkilerini, kapatılma korkusuyla askıya alıyor. Kapatılan RP döneminde her yıl yapılan ve HAMAS ile Müslüman Kardeşler gibi radikal grupların temsilcilerinin de davet edilmesi nedeniyle büyük yankı uyandıran İslam Ülkeleri Kardeşlik ve Dayanışma Kongresi'ni, bu yıl düzenlemiyor.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) organizatörlüğünde her yıl İstanbul'da düzenlenen kongrenin bu yıl yapılmama nedeni olarak ‘parasızlık’ gösterildi. ESAM Başkanı Eyüp Sanay, ‘‘Bu yıl yapamayacağız. Çünkü, bu tür organizasyonlar ucuza mal olmuyor. Daha doğrusu sponsor bulamadık’’ dedi.

HAMAS’A DAVET YOK

FP kulislerinde ise radikal İslami grupların temsilcilerinin katılımı nedeniyle büyük yankı uyandıran kongrenin bu yıl yapılmama nedeni olarak, ‘‘Türkiye'de yeni bir tartışmaya yol açıp, dikkatlerin parti üzerinde yoğunlaşmasını önlemek’’ gösterildi. Bir FP'li kurmay, ‘‘Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın bizimle ilgili bir dosya açıp, faaliyetlerimizi yakından takip etmeye başladığı bir dönemde, bu tür bir toplantı düzenlemek idam fermanı gibi olurdu’’ dedi. Yine aynı kulislerde, FP yönetiminin de, milletvekilleri ve örgüt yöneticilerine, bu tür radikal gruplarla ilişki kurulmaması, önceden kurulmuş ilişkilerin de askıya alınması talimatı verdiği konuşuluyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!