FP'de bayram

Güncelleme Tarihi:

FPde bayram
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

HÜKÜMETİN, 5+5 formülüne karşılık gündeme getirdiği parti kapatmayı zorlaştıran 69. madde değişikliği, FP'de bayram havası yarattı. FP Genel Başkanı Recai Kutan, 69. madde değişikliğinin kendisini, partisini ve camialarını memnun ettiğini söyledi. Cuma namazını dün Maltepe Camii'nde kılan Kutan, FP Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kutan, 69. madde değişikliğiyle ilgili olarak, ‘‘Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Ve meseleye sadece FP'nin meselesi olarak da bakmıyoruz. AB'ye girmeyi düşünen Türkiye'de anarşi ve teröre karışmadığı sürece herhangi bir partinin kapatılmasını biz bir demokrasi ayıbı olarak görüyoruz. Dolayısıyla iktidar ortaklarının böyle bir teklifi gündeme getirmiş olmasından sadece memnuniyet duyuyoruz’’ dedi.

İYİNİYET GÖSTERİSİ

Kutan, ‘‘Bu değişiklik özellikle size karşı iyiniyet gösterisi sayılabilir mi?’’ sorusu üzerine, ‘‘Öyle de sayılabilir. Yani dolayısıyla benimle beraber bütün arkadaşlarımızın, camiamızın da böyle bir tutumdan dolayı memnun olduğunu ifade etmek isterim’’ dedi. Kutan, ‘‘Bu teklif imzaya açılırsa siz de 5+5'e imza koyar mısınız?’’ sorusuna karşılık da, FP'nin Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi teklifinin Komisyonda görüşülmesi gerektiğine dikkat çekerek, şöyle dedi: ‘‘Zaten bu meseleyi uzatacak değiliz. Diyelim ki 5+5 ile bizim teklifimiz olan Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilsin teklifi komisyonda aynı anda görüşülür. Bu tutum gösteriyor ki, iktidarın çoğunlukta olduğu komisyonda FP'nin teklifi destek görmeyebilir. Görmediği takdirde o zaman 5+5 Meclis tarafından seçilme formülü gündemde kalır. O vakit baştan beri ifade ettiğimiz gibi bu alternatif de bizim açımızdan kabil-i müzakere olan bir tekliftir. Ona göre durumumuzu tespit ederiz.’’

Kendine ziyafet çekti

FP Genel Başkanı Recai Kutan, kurtuluş törenlerine katılmak için önceki gün geldiği Trabzon'da esnafı ziyaret etti. Balık Hali'nde kendisi için hazırlanan hamsi ziyafetine de katılan Kutan, burada önce ızgara başına geçerek balık pişirdi, daha sonra sofraya oturup afiyetle yedi. Kendi pişirdiği hamsiyi iştahla yiyen Kutan'a, yemek sonrası bir tabak çifte kavrulmuş fındık ikram edildi. Televizyon ekranlarındaki ‘‘Aganigi, naganigi’’ sloganlı reklamı hatırlayan bazı partililer gülüşürken, Kutan ‘‘Fındığı vatanında yemeli’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!