FP’de para cezası maaştan kesiliyor

Güncelleme Tarihi:

FP’de para cezası maaştan kesiliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi'ndeki kapatma davası nedeniyle kritik bir dönemden geçen FP, bu kez de çok sayıda yönetici ve milletvekilinin kaybettiği tazminat davaları nedeniyle bunaldı. Parti yönetimi, tazminatların çok yüksek miktarlara ulaşması nedeniyle, ‘tazminat kaybeden herkesin kendi cezasını ödemesi’ kararı aldı.

FP'nin bu kararında geçen aylarda çok sayıda genel başkan yardımcısı düzeyindeki yöneticiyle milletvekilinin art arda kaybettiği davalardaki tazminat miktarının çok yüklü miktarı bulması neden oldu. FP yönetici ve milletvekilleri, bakanlar, iktidar partilerinden özellikle MHP milletvekilleri ve DGM ile yüksek yargı organlarının üye ve yöneticilerine tazminat ödemeye mahkûm oldu. FP Lideri Recai Kutan ve çok sayıda parti yöneticisi hakkında halen devam etmekte olan tazminat davalarının da kaybedilmesi halinde partiye büyük miktarda yeni parasal yük geleceği belirlendi.

FP yönetimi de bunun üzerine ‘‘Hangi düzeyde olursa olsun herkesin kendi para cezasını kendisinin ödemesi’’ kararını aldı. Bu karar doğrultusunda tazminat cezaları partililerin maaşlarından kesilmeye başlandı. Parti yönetimi ayrıca partililerden, konuşmaları ve açıklamalarında dikkatli olmalarını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!