Fotoğraftaki çocuk 10 yıl sonra katili oldu

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraftaki çocuk 10 yıl sonra katili oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 00:00

Adana’da uyuşturucu alıp 25 yıllık aile dostları Ali Coşkun’u (63) boğazını sıkarak öldürdüğü, daha sonra da para ve altın yüzüğünü aldığı öne sürülen Murat Faruk Genç (21) ile 2 arkadaşı hakkında "cinayet" suçundan ömür boyu, "gasp" suçundan da 15’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıklardan Faruk Genç ile öldürülen öğretmenin 10 yıl önce bir düğün töreninde birlikte fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı.

ADANA’nın Yenibaraj Mahallesi’nde oturan 63 yaşındaki emekli öğretmen Ali Coşkun, 20 Temmuz 2006 tarihinde evinde öldürülmüş olarak bulundu. Kafasına kolonya şişesiyle vurulup, daha sonra boğazı sıkılarak öldürüldüğü belirlenen Coşkun’un evindeki 3 bin YTL ile çekler ve değerli eşyaların çalındığı da belirlendi. Polis, katil zanlısını belirlemek için 11 ay boyunca çalıştı. Bu sırada, Coşkun’un maddi yardımda bulunduğu Genç Ailesi’nin uyuşturucu bağımlısı oğlu Murat Faruk Genç (21) ile arkadaşları Cemal Arslan (22) ve lise öğrencisi M.P.A.’nın (17) çok para harcaması polisin dikkatini çekti. Gözaltına alınan gençler, suçlarını itiraf edip tutuklandı.

Savcılık, 3 sanık hakkında Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Kasten bir kişiyi öldürmek’ ve ’yağma’ suçlarından ayrı ayrı ömür boyu ve 15’er yıl hapis istemiyle dava açtı. Öldürdüğü aile dostları Coşkun ile yıllar önce birlikte fotoğraf bile çektiren Genç, savcılıktaki ifadesinde, "Olaydan önce birlikte esrar ve eroin aldık. Kız arkadaşım M.P.A.’nın tuvaleti gelmişti. Ali Coşkun tanıdığımız olduğu için evine gittik. Ali, M.P.A’ya sarkıntılıkta bulununca öldürdük. Üzerimiz kan olduğu için Ali Coşkun’un kıyafetlerini giydik. Uyuşturucu bizi katil yaptı" dedi. Diğer sanıklardan M.P.A. arkadaşlarını cinayetten vazgeçirmeye çalıştığını ancak başaramadığını söylerken, Cemal Arslan ise, emekli öğretmeni, Murat’ın kafasına kolonya şişesiyle vurduktan sonra boğarak öldürdüğünü iddia etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!