Forması Kenyalı kartaldan

Güncelleme Tarihi:

Forması Kenyalı kartaldan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2009 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkçe Olimpiyatları için 115 ülkeden Türkiye’ye gelen öğrencileri Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde kabul etti.

Tacikistan’dan gelen Mehrinigari Rüstam, Gürcistan’dan gelen Vana Dvalisvili Türkçe şarkı söylerken, bazı öğrenciler de folklor gösterisi sundu. Şarkılar arasında, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Cemal Bolayırlı gözyaşlarına hakim olamadı. Beşiktaşlı olduğunu söyleyen ve Beşiktaş forması giyen Kenyalı Duale Sigad, Cumhurbaşkanı’na bir sürpriz yaparak arkasında "38-Abdullah Gül" yazılı forma hediye etti. Sigad, üzerindeki formayı da Cumhurbaşkanı’na imzalattı. Daha sonra aralarında Mali Cumhurbaşkanı Amadou Toumani’nin kızının da bulunduğu konuk öğrenciler, Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte fotoğraf çektirdiler.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 7. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tertip Kurulu Üyesi Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan başkanlığındaki öğrencileri kabul etti. Devekuşu yumurtası, yerel giysili oyuncak bebek, Vietnam’dan getirilen koni biçimli şapka gibi ilginç armağanlar alan Arınç, Kazakistan milli giysisi "çapan"ı da üzerine giydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!