Folyolu Gürcü hırsızlar yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Folyolu Gürcü hırsızlar yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 14:27

ÇANTALARININ içini alüminyum folyo ile kaplayarak elektronik mağazalardaki X-Ray cihazına yakalanmayan hırsızlar kendilerini takip eden polislerden kaçamadı.

Haberin Devamı

İki ayrı olayda mağazalardan I-Pad ile bir fotoğraf makinesi ve kamera çalan hırsızlar, güven timleri ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü yaşanan olayda Sultanahmet Tramvay hattında görev yapan güven timleri hareketlerinden şüphelendikleri 4 Gürcistan vatandaşını Esenyurt’a kadar takip etti. Esenyurt’ta elektronik eşya satan bir mağazaya giren Giorgia Gvarjalabze (41), Levani Alavidze (37), Lokabidze Guram (27)ile Xuchua Grigol’u (33) bir süre mağazada gezmeye başladı. Kendilerini takip eden polislerden habersiz stantta bulunan I-Pad’i çantalarına koyan hırsızlar, daha sonra mağazadan çıktı. Alüminyum folyolu düzenek sayesinde mağazanın kapısında bulunan X-Ray cihazının alarmını harekete geçirmeden kaçmayı başaran hırsızlar, kendilerini dışarı bekleyen güven timlerine yakayı ele verdi. Polis ekipleri yaptıkları üst aramasında hırsızların çantalarının içinin alüminyum folyo ile kaplı olduğunu ve bu nedenle alarmın çalışmadığını belirledi. Mağazanın güvenlik kameralarına yakalanan 4 hırsız gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Bir diğeri de Kartal’da

Geçtiğimiz Salı günü yaşanan bir başka hırsızlık olayında ise güven timleri, Nodar Tadua (32) isimli Gürcü vatandaşını Kartal’daki bir elektronik ürün satan mağazada takibe aldı. Kartal’da elektronik eşya satan mağazada giren Nodar Tadua bir süre gezindikten sonra bir fotoğraf makinesi ile kamerayı çantasına koydu. Mağazada bir süre daha oyalanan Nodar Tadua daha sonra mağazadan çıktı. Çantasının içine yerleştirdiği alüminyum folyo ile X-Ray cihazının ötmesini engelleyerek kaçan hırsız, kendisini dışarıda bekleyen polis ekiplerinden kaçamadı. Gözaltına alınan Nodar Tadua çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!