Fok Badem'i yaraladılar

Güncelleme Tarihi:

Fok Bademi yaraladılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 12:27

Datça'ya bağlı Palamutbükü'ne gelen Akdeniz foku ‘Badem' insanlardan kaçmaya başladı. Görgü tanıkları ‘Badem'in eski alışkanlıklarının aksine hiç karaya çıkmadığını, kafasının arkasında yara izinin bulunduğunu ve bir gözünün kapalı olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

FOK BADEM BODRUM GECELERİNDE

ÖREN'DE BADEM BAYRAMI

BADEM ÖZEL HAVUZUNDA

FOK BADEM'E TATİLDİ İLGİSİ

BADEM'İ JANDARMA BÖYLE KORUDU

Aydın'ın Didim açıklarında 2 yıl önce bulunarak, Foça Fok Rehabilitasyon Merkezi'nde işadamı Mustafa Koç tarafından tedavisi yaptırılan Akdeniz foku Badem, Muğla'nın Datça İlçesi'ne bağlı Palamutbükü'nde yeniden ortaya çıktı. İki ay önce de Palamutbükü'ne gelen Badem, bu kez eski alışkanlıklarının aksine hiç denizden çıkmadı. İki gün sonra kayıplara karışan Badem'in zaman zaman teknelere yaklaştığını belirten görgü tanıkları, bademin yaralı olduğunu söyledi.

Palamutbükü'nde Paloma Blanca isimli özel bir yatın bakımını yapan 22 yaşındaki Levent Yorulmaz, ‘Badem'in yaralarını gösteren fotoğrafını çektiğini belirterek, şöyle dedi:
“Badem' iki gün önce buraya geldi. Ancak, hiç karaya çıkmadı. Sahilden uzak, açık bir yerde sanki bir şişe gibi vücudunun yarısı denizin içinde durup bakıyordu. Bir ara bakımını yaptığım yatın yanına geldi. O zaman fotoğraflarını çektim. Fotoğraflarda da açıkça görüldüğü gibi bademin kafasının arkasında sol tarafta kesik izi vardı. Sol gözü sürekli kapalıydı. Yaralandığı belli oluyordu. Daha sonra ortadan kayboldu.”

Haberin Devamı

Yorulmaz, ‘Badem' için kaygılandığını anlatırken, “Palamutbükü'ne iki ay önce geldiğinde herkesin sevgilisi olmuştu. Kıyıya çıkıp güneşleniyordu. Bu kez insanlardan ürküyordu. Palamutbükü'ne gelmeden önce uğradığı yerde birileri tarafından mutlaka sert cisimle vurularak yaralanmış olmalı ki, insanlardan uzak duruyordu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!