Fok Badem Bodrum gecelerinde

Güncelleme Tarihi:

Fok Badem Bodrum gecelerinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2008 07:22

Aydın'ın Didim ilçesi sahilinde yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen ve yaklaşık 1.5 yıl önce Gökova'dan denize bırakılan Fok Badem, Bodrum'da bir balıkçı teknesinde görüldü.

Haberin Devamı

BADEM'E YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, bakıma muhtaç halde bulunduktan sonra tedavi görüp doğaya salıverilmesinin ardından yerli ve yabancı turistlerin sevgilisi haline gelen Akdeniz Foku Badem, bayram tatilinin son iki gününü Bodrum’da geçirdi. Yalı Beldesi sahiline gelen ve oldukça kilo aldığı gözlenen Badem’e Bodrumluların ilgisi büyük olunca belediye başkanı Badem’in başına nöbetçi dikti. Başkan Altındağ, “Kısa sürede insanların sevgilisi haline gelen Badem’e olan yakın ilgi aslında onun için zararlı olmaya başladı. Bu nedenle Badem’in başına nöbetçi dikip kimseyi yanaştırmıyoruz, sahilde dilediğince dinlenip avlanıyor” dedi. iki saat sonra Bodrum’a gelen Badem, Halikarnas Disko’un önündeki ‘Gara’ isimli balıkçı teknesine çıkıp uyuyarak geceyi geçirdi.

Haberin Devamı

2006 yılının Aralık ayında Didim'deki Mavişehir sahilinde bakıma muhtaç olarak bulunduktan sonra tedavi görüp doğaya salıverilmesinin ardından yaşamını Gökova’da sürdüren Akdeniz Foku Badem, bayram tatilinin son iki gününü Bodrum’un Yalı Beldesi'nde tatilcilerle birlikte geçirdiği ortaya çıktı. Cumartesi sabah saatlerinde Yalı Beldesi sahiline gelen Badem tatilcilerin ve Bodrumluların ilgi odağı oldu. Yalı Beldesi sahilinde kayalıkların arasına yatan ve sık sık uyuyan Badem’i görmek için sahile akın eden Bodrumluların ve tatilcilerin zarar vermesini önlemek amacıyla Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ, başına nöbetçi dikti. Sahile gelerek Badem’e yanaşmak isteyen vatandaşları da sık sık uyaran ve dokunmalarını önleyen Altındağ, vatandaşlara Badem’e nasıl davranılacağına yönelik bilgiler verip açıklamalarda bulundu.

BADEMİN BAŞINDA NÖBETÇİ DURUYOR

Altındağ, Badem’in insanlara çok alıştığını ve çok sevdiğini her fırsatta Yalı’daki kayıkların içine, iskeleye çıktığını ve gösteri yaptığını belirterek, “Badem tedavi edilip doğaya bırakıldıktan sonra insanların sevgilisi oldu. Ancak insanların aşırı sevgisi Badem’e zarar verir hale geldi. Her gören Badem’i sevip okşamak istiyor. Ancak bu Badem açısından çok olumsuz bir alışkanlık. İnsanların Badem’e zarar vermesini ve yaklaşmasını önlemek amacıyla başına nöbetçi diktik. Badem Yalı Beldesi sahilinde olduğu sürece gönül rahatlığınca dinlenip uyuyabilecek. Son iki günde tatil nedeniyle Badem’i görmek isteyenler beldemize akın etti” dedi.

Haberin Devamı

BADEM, BODRUM GECELERİNE TAKILDI

Gündüzleri Yalı Beldesi'nde geçiren Badem gece ise saat 22.00 sıralarında Bodrum’a geldi. Bodrum’un dünyaca ünlü Halikarnas Diskosu önünde bağlı bulunan Mustafa Susam’a ait balıkçı kayığına çıkarak uyuklayan Badem’i görmek isteyen Bodrumlular diskonun önüne akın etti. Balıkçı Mustafa Susam’ın teknesinde uyuklayan Badem’e ilgi büyük oldu. Susam “Balığa çıkacağımız sırada tekneye geldiğimizde Badem’i uyurken gördük ve hiç rahatsız etmedik. Ancak kalabalık artınca Badem de uyandı. İlgiden o memnun biz de Badem’i ilk kez Bodrum’da gördüğümüz için memnunuz Badem’in rahat uyuması için balığa çıkmayacağız” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!