Foça saldırganları ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Foça saldırganları ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2012 11:15

ŞANLIURFA Valisi Celalettin Güvenç, geçen pazar günü güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada biri ölü, diğeri yaralı ele geçirilen 2 PKK’lı teröristin İzmir Foça’da askeri aracın geçişi sırasında bombalı saldırıyı düzenleyen teröristler olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Geçen pazar günü saat 19.00 sıralarında Viranşehir- Ceylanpınar karayolunda kontrol sırasında güvenlik güçleriyle çatışmaya giren PKK’lı teröristlerden Ahmet Bal ölü, Yunus Çiçek ise yaralı olarak ele geçirilmişti. Vali Güvenç, bu iki teröristin, 9 Ağustos’ta İzmir Foça’da 2 askerin şehit olduğu, 9 askerin de yaralandığı askeri araca yapılan bombalı saldırının da failleri olduğunu açıkladı. Vali Güvenç, Foça’daki eylemi bu iki teröristin yaptığının parmak izlerinden belirlendiğini söyledi.

ŞANLIURFA VALİSİ GÜVENÇ'İN AÇIKLAMALARI / WEB TV

FOÇA TEK YÜREK OLMUŞTU / FOTO GALERİ

FOÇA SALDIRISINDAN FOTOĞRAFLAR 

Vali Güvenç, ayrıca Foça saldırısına ilişkin İzmir ve Şanlıurfa’da 5 kişinin de gözaltına alındığını bildirdi.

Pazar günü Viranşehir- Ceylanpınar karayolunda 3 güvenlik görevlisi 4 kişinin de yaralandığı operasyonda Foça bombacısı terörist üzerindeki bombayı atmaya çalışırken polisin silahından kurşunla vuruldu ve atmak istediği bombanın patlamasıyla parçalanarak öldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!