Floransa kısa film festivali

Güncelleme Tarihi:

Floransa kısa film festivali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 13:38

İtalya'nın tarihi şehri Floransa, Doğa Okulları'nın düzenlediği kısa film festivaline ev sahipliği yaptı. İlk kez yabancı bir okulun akademisyenlerinin jüri olduğu kısa film yarışmasında, en iyi filmler ödüllendirildi. Festivalin bu yılki teması ise "Okuma Sevgisi"ydi.

Haberin Devamı

Doğa Okulları Türkçe Bölümü önderliğinde gerçekleştirilen festivalde, "Okuma Sevgisi" konulu kısa filmler yarıştı. Finale kalan ekipler, Floransa Film Okulu'nun tiyatro salonunda tekrar yarıştı. Avrupalı akademisyenlerin oyları ile seçilen en iyi kısa filmler ise ödüllendirildi.

Floransa kısa film festivali

Floransa Uluslararası Film Okulu'nun yöneticisi Elizabeth Monroy'nun karşıladığı Türk ekibe, kısa film çekim ve yönetmleri hakkında bilgiler verildi. Kırmızı halıdan geçerek galanın yapıldığı salona giriş yapan ekip, festival katılım belgelerini Doğa Okulları Türkçe Bölüm Başkanı Hurihan Yıldırım’ın ellerinden aldı. Festival kapsamında çekilmiş olan en iyi beş filmin gösterimi okulların isminin alfabetik sıralamasına göre yapıldı. Jüri ekibi Floransa Film Okulunun değerli hocaları olan Elizabeth Monroy, Laurance Peffers, Rosanna Reda idi. Jüri, filmleri puanladıktan sonra sonucu açıkladı. Birinci seçilen film Beykoz Doğa Okulundan çıkarken, ikinci film Kocaeli Yahya Kaptan Okulundan, üçüncü film de Kartal Doğa Okulundan oldu. Okullar kendileri için hazırlanan altın kaplama “Oscar heykellerini” jüri üyelerinin ellerinden aldı.

Haberin Devamı

Floransa kısa film festivali

FESTİVALE KATILAN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM BURSU

Doğa Okulları Türkçe Bölüm Başkanı Hurihan Yıldırım, festivalin ilk yılı olmasına rağmen çok güzel gerçekleştiğini, Türkçe dersindeki iletişim temasını besleyen bu çalışmanın öğrencilerimizin okuma- yazma ve konuşma dil becerilerini geliştirmeye büyük katkısı olduğunu, ilerleyen yıllarda uluslararası bir festival olarak bu projeyi devam ettireceklerini belirtti. Festivalin sonunda Floransa Film Okulunun baş akademisyeni Elizabeth Monroy ise katılan bütün öğrencilere bin dolar değerinde eğitim bursu çeki hediye etti.

Floransa kısa film festivali

BAKMADAN GEÇME!