Fitch'den Japonya'ya uyarı

Güncelleme Tarihi:

Fitchden Japonyaya uyarı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 15:37

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, Japonya'yı uzun vadeli kredi notunu düşürebileceği yönünde uyardı.

Haberin Devamı

KuruluÅŸun Asya-Pasifik bölge müdürü Andrew Colquhoun yaptığı açıklamada,ÂJaponya hükümeti tarafından güçlü ve saÄŸlam bir mali pekiÅŸtirme planı yapılmaması durumunda, ülkenin uzun vadeli kredi notunun düşürülme tehlikesiyle karşı karşıya bulunacağını belirtti.

 

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre, Fitch, borçlanma seviyesi gayri safi yurt içi hâsılasının (GSYH) iki katını geçen (yüzde 201) Tokyo'nun toparlanmada yeterince hızlı olamayacağını öne sürüyor.

 

Fransız gazetesi Le Figaro'daki habere göre, Fitch'in açıklaması Japonya Başbakanı Naoto Kan'ın yüzde 5'le dünyanın en düşük seviyesinde bulunan tüketim vergilerini yüzde 10'a çıkarmayı planladıklarını duyurmasından yalnızca bir kaç saat önce geldi. Bu nedenle uyarının çok masum olmadığı belirtiliyor.

 

Haberin Devamı

Fitch uyarısını ayrıca, Japonya Maliye Bakanının önümüzdeki üç yıl içinde uygulanması planlanan bütçe stratejisini açıklamasından bir kaç gün sonra yaptı.

 

 MALİ REFORM DEVREYE GİRİYOR

 

Japonya Başbakanı Naoto Kan, mali reformun en öncelikli konuları olduğunu bu çerçevede halen yüzde 5 olan satış vergilerini iki katına çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

 

 Kan yaptığı açıklamada, Japonya'nın bono ve tahvil piyasasında yatırımcıların güvenini kaybetmeye başladığı ve bunun da faizleri yukarı doğru itmeye başladığı bir ortamda Yunanistan'da yaşanan ekonomik krize benzer bir durumu engellemeye çalıştıklarını belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!