Fitch Macaristan'ın görünümünü düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Fitch Macaristanın görünümünü düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 16:04

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Macaristan'ın görünümünü, küresel finansal krizin bu ülkenin kredi riskini artırması nedeniyle “durağan”dan, “negatif”e indirdi.

Haberin Devamı

Fitch Ratings, yaptığı açıklamada, küresel finansal kriz ve avro bölgesinde ekonomide durgunluk olasılığının Macaristan'ın kredi riskini, iç borcunun fazla olması, büyük cari açığı ve önemli oranda dış kredi ihtiyacı nedeniyle artırdığını belirtti.

Macaristan'ın dış borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya oranının Doğu Avrupa'da en yüksek seviyelerden biri olduğu kaydedilen açıklamada, bu ülkenin döviz cinsinden borçlanma derecesinin ise güçlü olduğu ifade edildi.

Fitch Ratings, Macaristan Maliye Bakanı Janos Veres'in bu yıl için bütçe açığını gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 3,8'den yüzde 3,2'ye ve 2009 yılı için yüzde 3,4'ten yüzde 2,9'a çekecekleri açıklamasının memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Macaristan para birimi “forint”, son 3 ayda avro karşısında yüzde 20 değer kaybederken, bugün yüzde 9,9 düşen borsa ise bu ay içinde şimdiye kadar yaklaşık yüzde 40 geriledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!