Fırtına, FSM Köprüsü'nde konteyneri uçurdu

Güncelleme Tarihi:

Fırtına, FSM Köprüsünde konteyneri uçurdu
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 29, 2010 00:45

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde dün akşam meydana gelen olayda bir TIR'ın üzerindeki sabitlenmemiş konteyner, zaman zaman hızı 100 km'ye varan poyraz fırtınasının etkisiyle uçtu. Köprü bariyerlerinden denize düşmesine çok az bir mesafede korkuluklara takılıp kalan konteyner yüzünden köprüde uzun kuyruklar oluştu.

Haberin Devamı

 
KONTEYNER KABUSU SONA ERDÄ° (WEB TV)

KÖPRÜDE ARAÇLAR UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Ä°STANBUL'DA FIRTINA ZOR ANLAR YAÅžATTI

ŞİDDETLÄ° yağış ve rüzgarın etkisiyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde bir TIR’ın dorsesine yüklü konteyner köprüye düştü. Son anda korkuluklara takılarak köprüden aÅŸağı düşmekten kurtulan konteyner, trafiÄŸi içinden çıkılmaz hale soktu.Â

Olay, dün saat 20.30 sıralarında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde meydana geldi. Tekstilkent’ten Haydarpaşa Limanına gittiği öğrenilen TIR’ın dorsesindeki boş konteyner, şiddetli rüzgarın etkisiyle köprü üzerine düştü. Konteyner, şans eseri yolun kenarına kayınca, kazaya başka araçlar karışmadı. Savrulan 4 ton ağırlığındaki konteyner korkuluklara takıldı. Kazadan sonra köprüye itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. TIR köprüden çekilirken, boş konteyner şiddetli rüzgar yüzünden kaldırlamadı.

Kaza nedeniyle akşam saatlerinden itibaren yoğun olan trafik içinden çıkılmaz hal aldı. Köprüden, Avrupa'dan Anadolu yakasına geçmek isteyen sürücüler yaklaşık 4 saat trafikte kaldı.

MERAKLI SÃœRÃœCÃœLER YAVAÅžLAYINCA

Konteynerin köprüden kaldırılması için şiddetli rüzgarın dinmesi beklendi. Bugün saat 10.45'de konteyneri taşımak için bir vinç, ardından da TIR getirildi. Saat 11.10'da konteyner vinç ile TIR'ın üzerine taşındı. Bu işlem sırasında Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçiş tek şeritten sağlandı. Ancak 10 dakika süren taşıma işlemi sırasında karşı yöndeki meraklı sürücüler, yavaşlayınca Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçiş de bir süre kilitlendi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Bakım İşletme Başmühendisi Ömer Baylar, düşen konteynerin TIR'a sabitlenmediğinin ortaya çıktığını belirterek, büyük bir faciadan dönüldüğünü söyledi. Ömer Baylar, "TIR sürücüsü gerekli güvenlik önlemlerini almamış" dedi.

Haberin Devamı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!