Firari başkan yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Firari başkan yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2009 17:40

BİLECİK’in Osmaneli İlçesi'nde geçen yıl işlenen bir cinayetin azmettiricisi olarak yargılandığı mahkemede 15 yıl hapis cezasına çarptırılınca ortadan kaybolan Adapazarı’nın Hanlı Beldesi eski Belediye Başkanı ve MHP Arifiye eski ilçe Başkanı Ali Afacan, bir yıl kaçtıktan sonra Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından İzmit'te saklandığı evde yakalandı.

MHP'den Hanlı Beldesi Belediye Başkanlığı görevini 2 dönem yürüten Ali Afacan, aynı beldede yaşayan Ercan Işık’ın Bilecik’in Osmaneli İlçesi'nde 2006 yılında öldürülerek ormanlık alana atılması olayının azmettirici olduğu iddiasıyla Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Bir yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Ali Afacan, daha sonra tutuksuz yargılandığı mahkemece ‘azmettirici’ olduğu iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cinayeti işledikleri belirtilen ve tutuklu olarak yargılanan Ayhan Can ile tutuksuz olarak yargılanan Kenan Kutun ve Özkan Akbaş hakkında ise ömür boyu hapis cezası verdi. AK Parti’nin eski eski Hanlı Belde Başkanı Hasan Tokmak ise olaya yardımcı olmaktan 8 yıl hapis cezasına çaptırıldı.

Mahkeme kararı sonrasında ortadan kaybolan Ali Afacan'ın İzmit'te bir evde kaldığını belirleyen Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, eve baskın yaparak Afacan'ı gözaltına aldı. Adapazarı’na getirilen Afacan, bugün sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevkedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!