Fındık Dede'yi mahalle sakinleri kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Fındık Dedeyi mahalle sakinleri kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2010 14:37

İSTANBUL Fatih'te ahşap bir binada çıkan yangında, ev sahibi Mehmet Özneyiş’i (61) yanmaktan çevre sakinleri kurtardı.

Çocukların “Fındık Dede” diye sevdiği Mehmet Özneyiş itfaiye erlerinin söndürme çalışması sırasında uzun süre ambulans bekledi. Mehmet Özneyiş ağır yaralanırken, evde de büyük hasar meydana geldi.

Veledi Karabaş Mahallesi, Gaye Sokak’ta bulunan iki katlı ahşap binada öğle saatlerinde yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Çevredekiler, tek başına yaşayan Mehmet Özneyiş'i kurtarmak için evin kapısını kırarak içeri girdi. Yerde yaralı halde yatan Mehmet Özneyiş dışarı taşındı. Elinde ve vücudunun değişik yerlerinde yanıklar oluşan ve sağlık durumu ağır olan Mehmet Özneyiş için ambulans çağrıldı.
İtfaiye kısa sürede yangını söndürdü. Mahalleliler ambulansın yarım saat sonra gelmesine tepki gösterdi. Ambulansın gecikmesi üzerine itfaiye erleri Mehmet Özneyiş’in suratına su çarparak müdahale etmeye çalıştı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Mehmet Özneyiş'i ambulansla hastaneye kaldırdı.

Mehmet Özneyiş’i kurtaran mahalle sakinlerinde biri "Yangını görünce içeri girdik. Yerde yatıyordu. Hemen dışarı çıkardık" dedi. Mahallede yaşayan çocuklar ise Mehmet Özneyiş'e kendilerine fındık dağıttığı için “Fındık Dede” diye seslendiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!