Filmleri aratmayan operasyon

Güncelleme Tarihi:

Filmleri aratmayan operasyon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 00:01

Kolombiya’da uyuşturucuyla mücadele ekipleri son yılların en büyük operasyonlarından birini Peru ve Brezilya sınırı yakınlarındaki ormanlık arazide gerçekleştirdi. Cumartesi günü başlayan ve iki gün önce sona eren operasyonda, filmleri aratmayacak sahneler yaşandı.

Haberin Devamı

Kolombiya Ulusal Polisi Uyuşturucuyla Mücadele Bürosu ekiplerinin başındaki isim General Luis Alberto Perez, dört gün süren operasyonda Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri’ne (FARC) ait 17 kokain laboratuvarının imha edildiğini açıkladı.

 

Perez, operasyonun FARC gerillalarının yoğun olarak faaliyet gösterdiği Calamar, El Retorno ve Miraflores kırsal bölgeleriyle, Guaviare eyaletinin tüm yerleşim birimlerini kapsadığını belirtti.

FİLMLERİ ARATMAYAN OPERASYON / FOTO GALERİ

Guaviare eyaletinin başkenti San Jose del Guaviare’da düzenlenen operasyonlara, iki savaş uçağı ve 22 hücum botu destek verdi. Özel birimlerin yürüttüğü operasyonun sonunda gerillalara ait 692 kg kokain ve kokain üretiminde kullanılan 13 ton kimyasal madde ve donanım ele geçirildi. Ayrıca, FARC üyesi olan ve uyuşturucu üretiminde yer alan 10 kişi gözaltına alındı. http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages/Foto%20Haber/488/Kolombiya'da%20filmleri%20aratmayan%20uyu%C5%9Fturucu%20operasyonu/R25232254.jpg

Haberin Devamı


BİNLERCE HEKTAR UYUŞTURUCU TARLASI

Orta Amerika’nın uyuşturucu merkezi olduğu 1990’lı yıllarda uyuşturucuyla mücadele alanında büyük dersler çıkaran Kolombiya, yılbaşından bu yana Guaviare eyaletinde 2 bin 719 hektar kokain ekili alanı imha etti.

Perez, yürüttükleri operasyonlar sayesinde FARC’ın güney bölgelerindeki altyapısı ve lojistiğine büyük darbe vurduklarını belirtti.

 

Kolombiya hükümeti, FARC gerillalarının lideri olan “Kokoriko” lakaplı Marco Fidel Suarez Cristiano’nun yakalanmasına yardımcı olacak kişilere 660 bin dolar ödül vaat ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!