Film yıldızı Sarandon Irak savaşını protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Film yıldızı Sarandon Irak savaşını protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2006 07:16

ABD'li ünlü film yıldızı Susan Sarandon, Anneler Günü'nde düzenlenen savaş karşıtı gösteride yaptığı konuşmayla Irak savaşını protesto etti.

Haberin Devamı

Konuşmasına başlamadan önce gazetecilere yaptığı açıklamada, ”Anneler günümü geçirmek için bundan daha iyi bir yol düşünemiyorum” diyen Sarandon, Irak savaşında oğlunu kaybettikten sonra düzenlediği protesto gösterileriyle, ABD'li savaş karşıtlarının simgesi haline gelen Cindy Sheehan ile aynı sahnede yan yana durarak savaş karşıtlarına destek verdi.

Sarandon, Beyaz Saray'a uzanan yolun karşısında yer alan Lafayette Parkı'nda yaptığı konuşmada, ABD Başkanı George W. Bush'un eşi Laura Bush'a hitaben, biri kendisi diğeri ise başka bir kadın tarafından yazılmış iki mektup okudu.

Kendi yazdığı mektupta Laura Bush'a, Irak'a savaşında hayatlarını kaybeden askerlerin, ölüm haberini annelerine eşi Başkan Bush'un vermesi çağrısında bulunarak, “Bu anneler Irak'ta hizmet altındaki çocuklarının sesini duymak için beklerken dua ediyorlar. Bırakın bu hafta artık bir daha telefon gelmeyeceğini onlara sizin eşiniz söylesin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı protesto gösterisi, savaş karşıtı kadın örgütü Code Pink (Pembe Alarm) örgütü tarafından düzenlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!