Film gibi soygun

Güncelleme Tarihi:

Film gibi soygun
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 23:10

Sultanahmet’ten 2 milyon liralık altınla yola çıkan aracın yolunu Silivri’de durdurup soyan 11 kişilik çete jandarma operasyonu ile yakalandı.

Haberin Devamı

Bir kuyumcunun çalışanları ile arkadaşlık kuran B.K., 10 kilogram altının Çanakkale’ye gönderileceği bilgisini alınca bu bilgiyi çete lideri İ.G. ile paylaşarak soygun planladı. Sultanahmet’ten 10 kilo altınla yola çıkan aracı takip eden çete üyeleri Silivri İlçesi Semizkumlar mevkisinde önce kaza yaptırıp ardından silahla ateş ederek aracı durdurdu. Çete üyeleri aracın bagajında bulunan altını alarak kaçtı.

GPS’LERİ SÖKTÜLER
Jandarmanın takibi neticesinde, gaspa karışan araç yol kenarında terk edilmiş halde bulundu. Şüphelilerin altının bulunduğu bavullara takılan GPS cihazlarını sökerek yol kenarına attıkları tespit edildi.

İlk operasyonda olaya karışan iki kişi yakalandı. Çalınan altınların eritilerek piyasaya dağıtıldığı belirlendi. Bu işlemi yapan üç kişi de yakalandı. Yakalananların ifadelerinden yol çıkan ekipler, 63 ayrı suçtan yakalaması bulunan ve 17 ayrı suçtan arandığı tespit edilen H.L.’yi Sancaktepe’deki evinde yakaladı.

Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan araştırmalar neticesinde şüphelilerin kullandıkları üç aracın da çalıntı olduğu ve ikisinin daha önce Maltepe ve Fatih’te işlenen iki cinayette kullanıldığı anlaşıldı. Jandarma elde edilen delillerle iki cinayet zanlısını da yakalayarak adalete teslim etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!