Filistin tarafından ABD’ye iki hafta ek süre

Güncelleme Tarihi:

Filistin tarafından ABD’ye iki hafta ek süre
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2010 10:15

Filistin Yönetimi Başmüzakerecisi Saeb Erekat, dün yaptığı açıklamada, Filistinlilerin ABD’ye İsrail’le doğrudan barış görüşmelerini başlatmak için iki hafta kadar daha zaman vereceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor 

 

Ancak Erekat, İsrailli yerleşimcilerin faaliyetlerinin durdurulması talebinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

 

Arap Birliği’nin 9 Ekim’de aldığı kararla ABD’ye İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’yu yerleşimleri durdurmaya ikna etmek için verdiği bir aylık süre sona ermiş olsa da taleplerinin değişmediğini belirten Erekat, ABD’nin Ortadoğu temsilcisi George Mitchell’la Washington’da yaptığı görüşmenin ardından, “Girişimlerin iki ya da üç hafta daha sürebileceğini söylediler” dedi

 

“Eğer Amerikalıların iki hafta daha zamana ihtiyaçları varsa, kendilerine iki hafta daha veriyoruz” diyen Filistin temsilcisi, ABD’nin teklifinin ne olduğunu öğrenene kadar Arap Birliği’nin ikinci bir toplantı yapmasına gerek olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

 

Erekat, “Düğüm Netanyahu’da çözülüyor. Seçimini yapacak: yerleşimler mi barış mı?” ikisini birden alamaz” dedi ancak iki haftalık sürenin amaca ulaşmak için yeterli olup olmadığı yönünde bir yorum yapmadı.

 

Netanyahu önümüzdeki hafta Washington’a giderek Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la görüşecek.

 

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

 

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:                                 
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet    

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!