Filistin için göreve hazırız

Güncelleme Tarihi:

Filistin için göreve hazırız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2023 07:00

İsrail’in Gazze saldırılarına tekrar başlamasına tepki gösteren Bahçeli, “Türk milleti akan kana, günbegün mesafe alan soykırıma daha fazla sessiz ve seyirci kalmama iradesindedir. Filistinli kardeşlerimiz için her türlü göreve hazırdır” dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail’in Gazze’de ateşkesi sonlandırmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bahçeli, özetle şunları ifade etti: “İsrail, acımasız ve ahlaksız saldırılarına tekrar başlamıştır. Gazze kelimenin tam manasıyla ölüm şeridine dönüşmüştür. Bu nedenle Türk milletinin sabrı artık taşma noktasına ulaşmıştır. Sukünetin istikrarlı olarak tesisiyle birlikte kalıcı ateşkes ve barış ortamının sağlanması gerekiyorken İsrail’in seri ve sistematik cinayetlerine ısrar ve inatla devamı kabulü mümkün olmayan insani felaketlere yol açmaktadır. Bugünkü İsrail yönetimi aynı zamanda dünya genelinde yaşayan bütün Yahudilerin sırtında taşınması imkânsız hale gelen bir kambura, hepsini birden sorumluluk altına sokan bir suç makinesine dönüş yapmıştır.

Haberin Devamı

SEYİRCİ KALINMAMALI

‘Caniyahu’nun ilkel ve iğrenç saldırganlığına tarih ve beşeriyet önünde müessir ve mütehakkim tepkiyi öncelikle Yahudiler göstermelidir. 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve toprak bütünlüğüne haiz Filistin devleti mutlak surette tecelli etmelidir. İsrail tazminat ödemeye mahkum edilmeli, ‘Caniyahu’ Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde adalet ve insanlık namına yargılanmalıdır. Türk milleti akan kana, günbegün mesafe alan soykırıma daha fazla sessiz ve seyirci kalmama iradesindedir. Herkes bilmelidir ki, ‘Gönüllü Kudüs Sevdalıları’ mukaddesatımız başta olmak üzere mazlum Filistinli kardeşlerimizin huzur ve can güvenliği için her türlü göreve hazırdır.”  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!