Filistin için giden ekipteki Türk doktor: Gazze’nin yaralarını sarmaya hazırız

Güncelleme Tarihi:

Filistin için giden ekipteki Türk doktor: Gazze’nin yaralarını sarmaya hazırız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2023 07:00

Türkiye binlerce kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda yaralının bulunduğu Filistine yardım için devrede. Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve 20 doktorun iki gün önce gittiği Kahire’de çalışmalar son hızla devam ediyor. Ekipteki Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Eray Çınar, bölgedeki son durumu Hürriyet’e anlattı:

Haberin Devamı

“Üç gün önce Cumhurbaşkanlığı uçağı ile Mısır’a geldik. El-Ariş bölgesine gittik. Refah Sınır Kapısı’na yakın hastaneleri gezdik. O bölgedeki hastanelere yoğun yaralı girişi olursa neler yapılabilir diye görüşmelerde bulunduk. Sahra hastanelerinin kurulabileceği yerlerin fizibilitesini yaptık. Kahire’ye döndük. Mısır’ın Sağlık Bakanlığı ile görüşüp, mutabık olduğumuz konularda harekete geçeceğiz.

20 SAHRA HASTANESİ 50 AMBULANS

Farklı kapasitede (kimi acil müdahale için, kimi daha kapasiteli yoğun bakımı da bulunan, küvözü olan) 20 tam donanımlı sahra hastanemiz Ankara’da hazır bekliyor. Bu yapılar modifiye olduğu için ihtiyaç duyulan neyse ona göre hazırlık yapabileceğiz. 50 kadar ambulans ile hastaların sağlık merkezlerine nakillerine destek vermeye de hazırız.

Filistin için giden ekipteki Türk doktor: Gazze’nin yaralarını sarmaya hazırız


Haberin Devamı

JENERATÖRLER DEVREYE GİRECEK

Günlerdir malzeme gönderiyorduk ama biz de çok sayıda tıbbi malzeme, tıbbi cihaz ve ilaç getirdik. En önemlilerinden biri de jeneratör. Elektrik sıkıntısı yaşamamak için uygun yakıt konularak çok sayıda jeneratör getirdik ve gelmeye devam edecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!