Filipinler'de 4 vekil tutuklanmamak için parlamentoya sığındı

Güncelleme Tarihi:

Filipinlerde 4 vekil tutuklanmamak için parlamentoya sığındı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2006 09:58

Filipinler'de 4 solcu milletvekilinin, Devlet Başkanı Gloria Arroyo'ya karşı darbe girişiminde bulunmaktan tutuklanmamak için parlamento binasına sığındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Milletvekillerinin avukatlarından Teodoro Casino, yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, polisin adalete teslim edileceğini açıkladığı solcu milletvekillerinin, parlamento binasında bir odada yattıklarını söyledi.

Polisin aynı gruba mensup 2 milletvekilinin darbe girişiminde bulunmak suçlamasıyla gözaltına aldığı belirtilirken, parlamento binasına sığınan milletvekillerinden biri olan Satur Ocampo, Adalet Bakanlığı'ndan bir yetkilinin, parlamento binasından çıkmaları halinde tutuklanacakları konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi. Bu arada polisin milletvekillerini tutuklamak amacıyla parlamento binasına girebilmesi için tutuklama emri çıkarılacağı da belirtildi.

Arroyo, cuma günü bir darbe girişiminde bulunulduğu gerekçesiyle ülkede olağanüstü hal ilan etmiş, bu çerçevede aralarında terörle mücadele biriminden üst düzey polisler ve siyasetçilerin de bulunduğu birçok kişi gözaltına alınmıştı.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Arroyo tarafından basına uygulanan özgürlük kısıtlamalarını kınadı.

Haberin Devamı

CPJ, Arroyo'ya yolladığı mektupta, “Yönetiminizin, -bir gazeteye baskın düzenlemek, radyo istasyonları ve televizyon kanallarının önüne asker konuşlandırmak- gibi taktikleri (diktatörlüğün sona ermesinden sonra) son 20 yılda kaydedilen demokratik ilerlemeleri tehdit etmektedir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!