Fikret Ünlü kimdir? Eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün hayatı

Güncelleme Tarihi:

Fikret Ünlü kimdir Eski Devlet Bakanı Fikret Ünlünün hayatı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2019 09:56

56 ve 57'nci hükümetlerde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan Fikret Ünlü hayatını kaybetti. Fikret Ünlü, bir süredir kanser hastalığıyla mücadele ediyordu. Vefat haberi ardından eski bakanının hayatına ilişkin bilgiler de bir kez daha gündeme geldi. Peki, Fikret Ünlü kimdir?

Haberin Devamı

1943’te Ermenek’in Güneyyurt köyünde doğdu. Doğum günü belli değildir, yaylaya çıkış zamanı olduğu söylenir. Annesi Feride, babası Ali, kardeşleri Cafer, Yıldız ve Ayşen’dir. 

Ortaokul ve liseyi İvriz İlköğretmen Okulu’nda okudu. Eski bir Köy Enstitüsü olan bu okul hayatını değiştirdi ve kendisini özü itibariyle hep bir Köy Enstitülü olarak gördü. Buradaki hoca ve arkadaşlarını hiç unutmadı. Üniversiteyi Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nde tamamladı. Kayseri ve Konya’da beden öğretmenliği yaptı. 1967’de Ülker Elgin’le evlendi. 1970’de kızları Oya, 1975’te oğulları Barış dünyaya geldi.

1978 yılında, 35 yaşındayken, Beden Terbiyesi Genel Müdürü oldu. 12 Eylül 1980 Darbesi’nden bir süre sonra devlet memurluğundan istifa etti ve siyasete girdi. SODEP ve SHP’de yaklaşık on yıl Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Saymanlık gibi görevler yürüttü. 1991-1995 arasında Başbakan Başdanışmanı olarak çalıştı. 1995, 1999, 2002 Genel Seçimlerinde Karaman Milletvekili Seçildi. 1998-2002 arasında, 56. ve 57. Hükümetlerde, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Bakanlığı sırasında sporda birçok uluslararası başarı kazanıldı. Örneğin Galatasaray UEFA Şampiyonu, Futbol Milli Takımı Dünya Üçüncüsü, Basketbol Milli Takımı Avrupa İkincisi oldu.

Haberin Devamı

Siyaset yıllarında Erdal İnönü, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Deniz Baykal ve Kemal Derviş gibi siyaset ve devlet adamlarıyla yakın çalışma arkadaşlığı yürüttü.

Yaptığı birçok sporun arasında basketbol, golf ve dağcılığı özellikle çok sevdi. Ağrı, Erciyes, Demirkazık, Medetsiz gibi birçok zirveye tırmandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!