Fikirtepeliler’den sağduyu bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Fikirtepeliler’den sağduyu bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2012 15:39

Ukra İnşaat, sürecin hızlanması ve projenin en kısa zamanda hayata geçmesi amacıyla, Fikirtepe Ofisi’nde bir platform oluşturacak. Arazi sahiplerinin tüm sorularına yanıt bulabileceği bu platform, önümüzdeki dönemde de bilgilendirme çalışmalarına devam edecek.

Haberin Devamı

Yeni bir Fikirtepe yaratmak amacıyla yola çıktıklarını ve anlaşma sağlamak üzere olduklarını söyleyen Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz, büyük inşaat firmalarının bu bölgede önlerinin açılması gerektiğini dile getirdi. Yavuz, “Fikirtepe değişirse İstanbul değişecek. En önemlisi İstanbul’da değişimin başladığı inancı gelecek” dedi. Değişimin Fikitepe’den başlamasının da Fikirtepeliler için bir ödül olduğunu belirten Yavuz, Fikirtepeliler’in bu konuya daha sağduyulu yaklaşmaları gerektiğini belirtti.

Hedef Libadiye ve İkbaliye
Ukra İnşaat’ın kentsel dönüşüm konusunda tecrübeli olduğunu söyleyen Yavuz, “Tecrübemizi Anadolu yakasına taşıyacağız. Fikirtepe’de 50 dönüm arazi için ön sözleşme imzaladık. Yaklaşık olarak 1.500-2 bin adet konutluk inşaatımıza temmuz ayında başlayacağız” dedi. Tago Mimarlık’la çalıştıkları projenin Anadolu yakasındaki ilk projeleri olacağını belirten Yavuz, Libadiye ve İkbaliye bölgelerinde de daha butik ve rezidans tarzı projeler yapmayı planladıklarını belirtti.
Esenyurt’ta bugüne kadar 6 proje gerçekleştirdiklerini belirten Yavuz, “Avrupa Yakasında Esenyurt ve Beylikdüzü bölgesinde arsa stoğumuz var ancak şu anda bu bölgede satışa çıkmayı düşünmüyoruz. Çünkü bölgede proje fazlalığı var. Bölgedeki fazlalılığın azalmasını bekleyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Reklamların ardından daire kalmadı
Ukra İnşaat olarak 2011 yılının başarılı geçtiğini belirten Yavuz, “İnşaat sektöründe marka bilinirliği açısından ikinci sıradayız, bu çok önemli bir başarı. Ukra inşaat 12 aylık bir süre içerisinde bu başarıyı sağladı, 2012’de yapacağımız projelerle bu başarıyı devam ettireceğiz” dedi.
“Satış reklamsız olmaz” diyen Yavuz, Necati Şaşmaz’ın oynadığı reklamların ardından Hane Plus projesinde daire stoğunun kalmadığını, 1700 konutluk Ukra City projelerinde ise 150 konutun kaldığını belirtiyor. Reklam kampanyalarının satışlara olumlu yansımasından bahseden Yavuz, “Reklam kampanyamıza 2 milyon dolar (3,76 Milyon TL) harcadık. Doğru reklam kampanyası ticarette mutluluk getirir. Kampanya sayesinde Kuveyt, Erbil, Azerbaycan, İran, İngiltere, Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Fransa dahil olmak üzere yurtdışındaki vatandaşlarımıza da konut satıyoruz” dedi.
2012 yılını puslu gördüğünü belirten Yavuz, “Ancak Türkiye’deki geç yapının desteğiyle ve mütekabiliyet anlaşması sayesinde inşaat sektöründe sıkıntı görmüyorum. Mütekabiliyet yasası inşaat sektörünün elini güçlendirecek. Yasayla ilgili hükümetimizden destek bekliyoruz. Bu yasa çıkarsa yılda 5 milyar dolar gibi bir katma değer oluşacak” diyen Yavuz, hükümetin bu konuda atacağı adımın çok önemli olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Fikirtepe’de irtibat bürosu açtı
Ukra İnşaat yatırım rotasını Anadolu Yakası’na çevirdi ve geçtiğimiz günlerde Fikirtepe’de irtibat bürosunu hizmete açtı. Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Yavuz, kendi parsellerinde Fikirtepeliler’le yüzde 95 oranında anlaşmaya varıldığı bilgisini verdi. Ukra’nın projesinin çizildiğini de belirten Yavuz, tamamen anlaşmaya varılmadan inşaata başlanamayacağını da sözlerine ekledi.
Ukra İnşaat’ın bölgede hayata geçirmeyi planladığı proje hakkındaki sunumla başlayan toplantıya soru cevap bölümüyle devam edildi. Toplantıda şu ana kadar Fikirtepe için yaptıkları çalışmaları özetleyen Atila Yavuz, “Ukra İnşaat olarak kentsel dönüşüm kararı çıktığından bu yana Fikirtepe halkıyla yakın iletişimde olduk. Fikirtepe sakinlerine sözleşmeden teslime kadarki sürecin şeffaf olacağı ve vaatlerimizi yüzde 100 yerine getireceğimizi taahhüt ettik. Bu toplantıda yanıtladığımız sorularla Fikirtepe halkının süreç hakkında bilgilendiğini düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!