Fidye için kaçırılan Ukraynalıları polis kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Fidye için kaçırılan Ukraynalıları polis kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2015 12:26

İSTANBUL’a tatile gelen Ukraynalı 23 ve 45 yaşındaki 2 kişiyi kaçırarak ailelerinden 150 bin dolar fidye isteyen Azerbeycan uyruklu bir kişi, peşinat olarak aldığı lüks otomobile binerken yakalandı. Zanlının gösterdiği adrese yapılan baskında zorla tutulan 2 kişi kurtarıldı. Evde yapılan aramada otomatik bir tüfek ile çok sayıda mermi bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul’da Ukrayna Başkonsolosluğu’na başvuran bir kişi, 23 yaşındaki Roman O. ve 45 yaşındaki W.B. isimli kişilerin kaçırıldığını ve hayatları karşılığında 150 bin dolar fidye istendiğini bildirdi. Başkonsolosluk yetkililerinin durumu İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bildirmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Polis, kaçırılan Roman O.’nun annesi Luidmayla O.’ya fidye istediğini kabul etmiş gibi yaparak kendisini arayan kişilere randevu vermesini istedi. Kadın da kendisine söylenileni yaparak, para isteyen kişiler ile kaldığı otelin lobisinde buluşmak üzere sözleşti. Otelde geniş güvenlik önlemleri alan polis, anne ile görüşmeye gelen fidyeciyi takibe aldı. Anneyle konuşarak fidyenin peşinatı için park halindeki lüks bir otomobilin anahtarını alan şüpheli Enver S., dışarıya çıkınca otoparkta gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinden sahte bir kimlik çıktı.

Haberin Devamı

Gasp Büro Amirliği’ne getirilen Azerbaycan uyruklu Enver S., daha sonra Ukraynalı 2 turistin tutulduğu evi polise gösterdi. Eve yapılan baskında bir odada kilitli olarak tutulan Roman O. ve W.B. kurtarıldı. Evde yapılan aramada da otomatik bir tüfek ile çok sayıda mermi, 2 havalı tüfek, sahte pasaportlar ve 9 bin 600 dolar para ele geçirildi.

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Enver S. (46) tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!