Fidel'e selam söyle

Güncelleme Tarihi:

Fidele selam söyle
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sosyalizmin ayakta kalan tek kalesi Küba'nın Devlet Başkanı Fidel Castro'ya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den selam var. Bahçeli, Küba'ya giden MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici'ye, ‘‘Fidel Castro'ya selam söyle’’ dedi.

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, sosyalizmin ‘‘Tek kalesi’’ olarak anılan Küba'ya giden MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici ile Küba Devlet Başkanı Fidel Castro'ya ‘‘selam’’ gönderdi. Yahnici, dün Avrupa Araştırmalar Merkezi'nin davetlisi olarak, ‘‘Tek Komünist Diktatör’’ olarak anılan Fidel Castro'nun Devlet Başkanlığı'nı yaptığı Küba'ya gitti. Yahnici, Küba gezisi hakkında Bahçeli'yi bilgilendirdiğini ve bir isteği olup olmadığını sorduğunu belirterek, ‘‘Sadece selam söyledi’’ dedi. Yahnici, ‘‘Selam Castro'ya mı’’ sorusuna, ‘‘Görüşürsem, elbette Kastro'ya da selamı ileteceğim’’ diye konuştu.

KOMÜNİST PARTİYİ GEZECEK

12-20 Mart tarihlerini kapsayan Küba gezisi hakkında bilgi veren Yahnici, davetlisi olduğu merkezi Havana'da bulunan Avrupa Araştırmaları Merkezi'nin 1974'te kurulduğunu ve Sosyal Bilimler Dalında Bilimsel Çalışmalar yaptığını söyledi. Yahnici, gezisine ilişkin şunları söyledi: ‘‘Küba Komünist Partisi'ni, Parlamento'yu ziyaret edeceğim. Komünist Partisi Gençlik Kolları'nın organizasyonunda Küba'lı gençlerle sohbet edeceğim. Türkiye'yi anlatacağım. Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada ve dünyadaki önemini, özellikle Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasya'daki konumunu anlatacağım. Yeni dünya düzeninde, milli kimlik sorunları hakkında da görüşlerimi açıklayacağım.’’

Bahçeli: Erbakan'a hapis yargı kararı

ERZURUM'un kurtuluş günü törenlerine katılmak için kente gelen MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, bir gazetecinin Necmettin Erbakan'ın 1 yıl hapse mahkum olmasıyla ilgili sorusuna, ‘‘Bağımsız yargının verdiği karardır. Görüş belirtmek istemiyorum’’ dedi. Vilayette açıklama yapan Bahçeli, ‘‘Dadaşların anlamlı gününü paylaşmak ve dertleşmek’’ için geldiğini bildirdi. Zaman zaman istikrarın varlığından ya da istikrara vurgu yapılmasından şikayetçi olanlar bulunduğunu hatırlatan Bahçeli, istikrar olgusunun bir hedef olmadığını, tek başına da bir değer ifade etmediğini söyledi. ‘‘Artık siyasi hayatımızın geçmişten bugüne taşınan kötü alışkanlıklara ve açmazları çerçevesinde şekillenmesine fırsat vermemek zorundayız. Aksi takdirde halkımızın hiç de hak etmediği krizlerden ve sıkıntılardan kurtulması mümkün olmayacaktır’’ dedi.

Bahçeli'den, Küba'ya gidecek Yahnici'ye;

O götürecek

Fidel Castro'ya genel başkanı Bahçeli'nin selamını götürecek olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, yola çıkarken heyecanlıydı. ‘‘Merak da ediyorum. Fidel'in ülkesi Küba'nın ne olduğunu görünce anlayacağız. Adama komünist diktatör falan diyoruz ama doğrudan doğruya bir Fidelizm var. Her halde halkın büyük çoğunluğu için o bir idol’’ diye konuşan Yahnici'yi Esenboğa'dan, Küba'nın Ankara Büyükelçisi Hügo Kastro Ankara dışında olduğu için, Büyükelçilik Müsteşarı Havyar Javier Domakos Ruiz uğurladı. Ülkücü Yahnici'yi, Havana'da da resmi görevliler karşılayacak.

Global rüzgar duvar tanımıyor

Globalleşme ve teknolojideki hızlı gelişimin, ideolojiler arasındaki duvarları yıktığının, önyargıları kırdığının ve sınırları kaldırdığının bir çarpıcı örneği daha yaşanıyor. Yıllarca, kendi deyişleri ile ‘‘Komünizme karşı mücadele eden’’ ülkücüler de, küreselleşmenin bir sonucu olarak, Sosyalizmin ve Komünizmin simgesi olan ülkeleri, kentleri keşfediyorlar. Son olarak da bir ülkücü, üstelik genel başkanının selamını da götürerek Küba'ya gidiyor.

ÇKP DE DAVET ETMİŞTİ

Bir süre önce de MHP Hatay Milletvekili Mehmet Şandır, TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'la birlikte Çin'in Başkenti Pekin'e yaptığı geziyi övgülerle anlatarak, Çin ile Türkiye'nin ilişkilerinin geliştirilmesini savunmuştu. Şandır, MHP'yi ve Genel Başkanı'nı çok merak eden Çin Komünist Partisi'nin, Bahçeli'yi Çin'e davet ettiğini açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!