Fezlekelere jet işlem

Güncelleme Tarihi:

Fezlekelere jet işlem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, RP'den şike istifası yapan Rize Milletvekili Şevki Yılmaz ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Çelik hakkındaki fezlekeleri, işlem yapılmak üzere dün Başbakanlığa gönderdi.

Dün ayrıca, RP Konya Milletvekili Lütfi Yalman'ın Bosna'ya yardım paraları gedekçesiyle hazırlanan fezlekeyle ANAP Tekirdağ Milletvekili Enis Sülün'ün, ‘Görevini kötüye kullandığı' iddiasıyla dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekeler de yollandı. Dört fezleke Meclis Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'nda ele alınacak.

Sungurlu, RP'lilerin Şevket Kazan tarafından bekletilen fezlekelerini işleme koyarak, hiç bekletmeden imzaladı ve dün sabah Başbakanlığa gönderdi. Sungurlu, Hürriyet'e, bakanlığın fezlekeleri bekletme yetkisi olmadığını, kaydederek, ‘‘Gereğini yaptık'' dedi.

GENERALLERİN DAVASI

Şevki Yılmaz hakkında, 1993 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir, 225 general, 583 subay, astsubay ve uzman çavuşun suç duyuruları üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı. Yılmaz, eğer dokunulmazlığı kaldırılırsa, 1-6 yıl ağır hapis istemiyle mahkeme önüne çıkarılacak.

Çelik'in, darbe söylentileriyle ilgili olarak Cezayir benzetmesi yaparak ‘‘Kan akacak, fıstık gibi olacak'' şeklindeki sözleri nedeniyle Ankara DGM Başsavcılığı'nca ‘‘Halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek, kin ve düşmanlığa açıkça tahrik'' ten yargılanması için fezleke düzenlemişti. Dokunulmazlığı kaldırılırsa, Çelik de, 1-3 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

AKŞENER İÇİN FEZLEKE YOK

Bu arada casusluk soruşturmasının kilit adamı eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanvekili Bülent Orakoğlu'nun, ‘‘Meral Akşener'den ordudan darbe istihbaratı yapılması konusunda talimat almadım'' şeklindeki ifadesi, basın toplantısında bu yönde çalışma yapıldığını itiraf eden Meral Akşener'i kurtardı. Orakoğlu'nun ifadesi nedeniyle, eski bakan hakkında fezleke düzenlenmemesi görüşünün ağırlık kazandığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!