FETÖ’nün gizli toplantılarının yapıldığı restoran davasında yeni gelişme...

Güncelleme Tarihi:

FETÖ’nün gizli toplantılarının yapıldığı restoran davasında yeni gelişme...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 15:49

FETÖ'nün gizli toplantılarının yapılarak örgüte finansman sağlandığı iddia edilen Maltepe’deki Pinhan Restaurant Cafe’nin yöneticileri ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 14’ü firari, 12’si tutuklu 47 şüpheli hakkındaki açılan dava görevsizlik gerekçesiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Dava dosyası Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan görevsizlik nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmişti.

Haberin Devamı

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi iddianamenin kabulüne karar vererek, soruşturmanın FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimiden önce başladığını belirterek, soruşturma konusunun yargı çevresinin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve yetkili ağır ceza mahkemesi olduğunu kaydetti.

Heyet, bu nedenle dava dosyasının yetkili Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

Soruşturmayı yürüten savcılık, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesinin bu kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi, mahkemenin görevsizlik kararının yerinde ve yasaya uygun olduğunu belirterek, itirazı reddetti. Dava dosyası Anadolu Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi

'ÖDENMEZ YAZILARI...'

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan fezleke ile gönderilen soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından tamamlanmıştı.

Haberin Devamı

139 sayfalık iddianamede, emniyet müdürlüğünü birden fazla kişinin arayarak Maltepe sahilinde işletilmekte olan Pinhan Restaurant Cafe’nin "FETÖ’nün gizli toplantılarının yapıldığı, karargah olarak kullanıldığı, burada himmet ve diğer gelirlerin sanki şirketin gelirleriymiş gibi sisteme sokulduklarını beyan ederek ihbarda bulundukları" belirtildi.

Bu ihbarlar üzerine 11 Eylül 2015’te Pinhan Restoran’ın arka kısmında park halinde bulunan bir kamyonet içerisinde yapılan aramada, bir kısım tediye fişlerinde cari olarak ödendikleri ibaresi bulunduğu, bir kısım tediye fişlerinde ise örgütün önemli kişilerinin ya da önemli toplantılarının olduğu bölümlerde "Ödenmez" yazılarının yetkilerinin imzalarıyla mevcut olduğu, "Mini kasa" isimli belgede ise himmet hesabının tutulduğu, kimden ne kadar alındığı, kime ne kadar verildiğinin belirlendiği, özellikle Mısır’da örgüt adına yapılan okulun tüm bilgi, belge, döküman ve harcama belgelerinin sanki bu kafe-restoranda bir muhasebeci gibi saklandığı kaydedildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!